HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤο Πνευματικό Κέντρο για τις θερινές Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Το Πνευματικό Κέντρο για τις θερινές Πολιτιστικές εκδηλώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περί των θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων

Η παγκόσμια κρίση που προκάλεσε η πανδημία του covid 19 δεν έχει αφήσει αλώβητο και το πεδίο του πολιτισμού, με αποτέλεσμα οι περισσότερες από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις μας να αναβληθούν. Το διοικητικό σώμα λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν του όλες τις παραμέτρους και κυρίως την ασφάλεια των πολιτών προσπάθησε να ανταποκριθεί στην φετινή πρόκληση και να προγραμματίσει εκ νέου εκδηλώσεις σε όλους τους τομείς του πολιτισμού. Χορός, θέατρο, μουσική, κινηματογράφος, εικαστικά, κ.λ.π. θα κρατήσουν ζωντανό τον θεσμό των Γιορτών Λόγου και Τέχνης και αυτό το καλοκαίρι. Το γενικό πλαίσιο είναι μικροί χώροι και εκδηλώσεις χαμηλού προφίλ αλλά υψηλής αισθητικής. Η επιλογή των πολιτιστικών προτάσεων υπακούει στην διττή προσέγγιση του Πνευματικού Κέντρου: αφενός να αξιοποιεί και να ενθαρρύνει την καλλιτεχνική παραγωγή του τόπου και αφετέρου να δημιουργεί ικανές συνθήκες προσέλκυσης καλλιτεχνικών γεγονότων των μεγάλων αστικών κέντρων, προσπαθώντας πάντα να ικανοποιήσει τις ανάγκες του φιλότεχνου Λευκαδίτικου κοινού. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων βρίσκεται επί του πιεστηρίου και θα παρουσιαστεί εντός των προσεχών ημερών.

Αναλυτικότερα:

Το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλαμε για να πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ, έστω και με εκπτώσεις ή γενναίες υποχωρήσεις, δυστυχώς η πανδημία στάθηκε δυνατότερη και έτσι το φετινό φεστιβάλ αναβάλλεται για του χρόνου. Τα παγκόσμια μέτρα ασφαλείας είναι τέτοια που ανέτρεψαν και τον σχεδιασμό της διαδικτυακής λύσης διεξαγωγής του. Ελπίζουμε του χρόνου να επιτρέψουν οι συνθήκες την καλύτερη διοργάνωση αυτού του ιστορικού πολιτιστικού γεγονότος.

Οι χώροι
Φέτος το καλοκαίρι θα αξιοποιηθεί μόνον ο χώρος του Κηποθεάτρου“’Αγγελος Σικελιανός”, με το σκεπτικό ότι είναι ένας χώρος εύκολα διαχειρίσιμος. Το Ανοιχτό Θέατρο, το Φουαγιέ και η Αίθουσα Συνεδριάσεων για λόγους δημόσιας ασφάλειας θα παραμείνουν κλειστά.
Η Λευκαδιακή Πινακοθήκη θα παραμείνει κλειστή για επισκευές και ανακαίνιση. Η Αίθουσα Τέχνης “Θεόδωρος Στάμος” ανακαινίσθηκε και θα λειτουργήσει εντός των προσεχών ημερών.

Μέτρα ασφαλείας
Σύμφωνα με την πρόσφατη εγκύκλιο της 23ης Ιουνίου 2020 ΥΠΠΟΑ/ΓΓΤΣΠ/312359/1536 του Υπουργείου Πολιτισμού, οι πολίτες οφείλουν να συμμορφώνονται σε συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας. Μεταξύ άλλων:

Στο Κηποθέατρο:

Οφείλουν κατά την είσοδο και έξοδό τους να φορούν μάσκα υποχρεωτικά. Όταν καθήσουν στην θέση τους η χρήση μάσκας είναι προαιρετική. Δεν σηκώνονται από την θέση τους και δεν γίνεται διάλειμμα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και προς αποφυγήν συνωστισμού κατά την είσοδο, δίδεται η δυνατότητα προαγοράς των εισιτηρίων, είτε από το γραφείο του Πνευματικού Κέντρου είτε διαδικτυακά (πολύ σύντομα ολοκληρώνεται η εφαρμογή αυτή). Οι θέσεις είναι αριθμημένες.

Στην Αίθουσα Τέχνης:
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Οι επισκέπτες οφείλουν να έχουν απόσταση 2 μέτρων ο ένας από τον άλλον. Οι ομαδικές επισκέψεις δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερες των οκτώ ατόμων.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε ένα όμορφο καλοκαίρι γεμάτο τέχνη και πολιτισμό!

Εκ του Πνευματικού Κέντρου
Η Aντιπρόεδρος
Χαρά Σαΐτη

Προηγουμενο αρθρο
Η Δεσποινίς Σοφία!
Επομενο αρθρο
Το νέο Δ.Σ. του Γυμναστικού Συλλόγου Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.