HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤο Πόρτο Κατσίκι στις 8 καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα σύμφωνα με το Conde Nast Traveler

Το Πόρτο Κατσίκι στις 8 καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα σύμφωνα με το Conde Nast Traveler

Όσο γραφικό κι αν ακούγεται, ζούμε στη χώρα του ήλιου και της θάλασσας (και άλλων πολλών, αλλά δεν είναι επί του παρόντος). Επομένως, το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με τις βουτιές και την ατελείωτη ξεκούραση στην αμμουδιά, υπό το φως του ηλίου και όχι μόνο. Πως να μην είναι άλλωστε, με 6000 νησιά και 8500 μίλια ακτών; Και σε αυτά περιλαμβάνονται παραλίες για όλα τα γούστα, από αμμουδερές μέχρι παραλίες με βότσαλο και από ανοιχτά γαλανά νερά μέχρι βαθυγάλαζα. Ιδιαίτερα για όσους είναι από νησιά, η συζήτηση για το ποια είναι η αγαπημένη ή η καλύτερη παραλία «του νησιού» δίνει και παίρνει. Όποιο κι αν είναι το προσωπικό γούστο του καθενός, όμως, σίγουρα κάποιες παραλίες είναι κοινώς αποδεκτό ότι ξεχωρίζουν για κάτι ιδιαίτερο. Το Conde Nast Traveller συγκεντρώνει τις 8 καλύτερες ελληνικές παραλίες. Άντε και καλές βουτιές!

Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Η γνωστή παραλία της Ζακύνθου που είναι προσβάσιμη μόνο ακτοπλοικώς και πήρε το όνομά της από πλοίο που ναυάγησε στην παραλία το 1980, με το πλοίο να βρίσκεται ακόμη στην άσπρη άμμο της παραλίας.

Σαρακήνικο, Μήλος

Mεγάλοι λευκοί βράχοι που δίνουν την αίσθηση ότι δεν βρίσκεσαι σε μία γήινη παραλία, αλλά στο φεγγάρι.

Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

Μία από τις πιο γνωστές παραλίες του Ιονίου και η πιο ξακουστή της Λευκάδας, για να κατέβει κάποιος στην παραλία πρέπει να αφήσει το αμάξι του αρκετά ψηλότερα και να κατέβει με τα πόδια, ένας λόγος που παλαιότερα η παραλία ήταν επισκέψιμη μόνο από κατσίκια από όπου πήρε και το όνομά της.

Λαλάρια, Σκιάθος

Λαλάρια σημαίνει βότσαλα τα οποία και δίνουν το όνομα στην παραλία την οποία καλύπτουν. Αλλά μην σκεφτείτε να πάρετε κάποιο για σουβενίρ, καθώς οι αρχές της Σκιάθου το έχουν απαγορεύσει και θα πληρώσετε πρόστιμο.

Λιμνοθάλασσα Μπάλου, Κρήτη

Tα ρηχά νερά του Μπάλου αγκαλιάζουν την λευκή προς ροζ άμμο, δημιουργώντας ένα ιδανικό τοπίο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ο Κάρολος και η Νταιάνα πέρασαν μέρος του μήνα του μέλιτος εδώ.

Παραλία Αγίου Παύλου, Ρόδος

Ο Άγιος Παύλος ήρθε το 51 μ.Χ. για να κηρύξει το χριστιανισμό στο νησί, σαλπάροντας στη συγκεκριμένη παραλία, αλλά εσείς μπορείτε να ζήσετε την προσωπική θρησμευτική σας εμπειρία στα σκουρόχρωμα νερά και την χρυσή άμμο της παραλίας.

Μύρτος, Κεφαλονιά

Η πιο δημοφιλής παραλία της Κεφαλονιάς, χρειάζεται αρκετό περπάτημα για να κατέβεις, καθώς βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά Αγία Δυνατή και Καλόν Όρος. Όταν την επισκεφθείτε φροντίστε να κάτσετε μέχρι το ηλιοβασίλεμα.

Βοιδοκοιλιά, Μεσσηνία

Έχει το σχήμα κεφαλαίου Ω και μνημονεύεται ήδη από τον Όμηρο σε ποιήματά του.

Πηγή: Conde Nast Traveller

Προηγουμενο αρθρο
Ανατολή στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Το Μουσείο Σικελιανού δεν είναι μαγαζί σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.