HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΤο ψήσιμο του πασχαλινού οβελία στου Φώντα…

Το ψήσιμο του πασχαλινού οβελία στου Φώντα…

Στην αυλή του σπιτιού του στην Απόλπαινα ψήνει κάθε χρόνο το πασχαλινό αρνί ο Φώντας Ματαράγκας. Μια διαδικασία που επαναλαμβάνεται για 20 χρόνια. Έτσι ο Φώντας θεωρεί -όχι άδικα- τον εαυτό του «ειδικό» στην τέχνη του ψησίματος του αρνιού και των απαραίτητων, όπως το καλεί η μέρα, συνοδευτικών.

Στο σπίτι αυτές τις μέρες βρίσκεται πολύς κόσμος, αφού εκτός από την οικογένεια του Φώντα έρχονται πάντα τα αδέρφια του με τις δικές τους οικογένειες. Μέχρι το μεσημέρι η παρέα μεγαλώνει γιατί καταφθάνουν ακόμα γνωστοί και φίλοι.

Ο άστατος καιρός προβλημάτισε ελάχιστα τον οικοδεσπότη, αφού υπήρχε στην παρέα πρώην ναυτικός με ασφαλείς καιρικές προβλέψεις. Αλλά και ο ίδιος σαν παλιός πρόσκοπος είχε έτοιμο το « plan B» για την περίπτωση βροχής!

Ο καιρός όπως αποδείχτηκε τα πήγε περίφημα σήμερα, έτσι η παρέα διασκέδασε, τηρώντας τα πατροπαράδοτα έθιμα για μια ακόμα χρονιά.

Προηγουμενο αρθρο
Ευχές από το Σύλλογο Συντ/χων Υπαλλήλων ΙΚΑ ΕΤΑΜ
Επομενο αρθρο
Το… τανκ!!! - Γράφει ο Νίκος Βαγενάς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.