HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤραγουδώντας το Auld Lang Syne το συγκινημένο Ευρωκοινοβούλιο είπε «αντίο» στη Βρετανία

Τραγουδώντας το Auld Lang Syne το συγκινημένο Ευρωκοινοβούλιο είπε «αντίο» στη Βρετανία

Πιασμένοι χέρι χέρι, οι ευρωβουλευτές αποχαιρέτησαν τους βρετανούς συναδέλφους τους. Μοναδική παραφωνία -ως συνήθως- ο πάντα διχαστικός Νάιτζελ Φάρατζ

Με μία συνεδρίαση που θα μείνει στην Ιστορία, το Ευρωκοινοβούλιο αποχαιρέτησε τη Βρετανία δύο ημέρες πριν την επίσημη αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της -τυπικής- ψηφοφορίας, οι γυναίκες και οι άνδρες βουλευτές σηκώθηκαν όρθιοι, ένωσαν τα χέρια τους και τραγούδησαν το παραδοσιακό σκωτσέζικο Auld Lang Syne, γνωστό και ως ύμνο αποχαιρετισμού.

Πολλοί δεν μπορούσαν να κρύψουν τα δάκρυά τους, ενώ κάποιοι φορούσαν κασκόλ με τις σημαίες της Βρετανίας και της ΕΕ, που έγραφαν «πάντα ενωμένοι» ή «η διαφορετικότητά μας μάς ενώνει».

Βρετανοί ευρωβουλευτές με κασκόλ που γράφουν «πάντα ενωμένοι»

Νωρίτερα, οι ευρωπαίοι βουλευτές έπλεξαν το εγκώμιο των βρετανών συναδέλφων τους και της χώρας τους και παλιών πολιτικών από τη Βρετανία, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο Ντέιβιντ Σασόλι, πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, έκλεισε την ομιλία του με μία φράση της βρετανίδας πολιτικού, Τζο Κοξ, που δολοφονήθηκε από φανατικό υποστηρικτή του Brexit, επειδή αυτή ήταν αντίθετη: «Εχουμε πολύ περισσότερα κοινά από αυτά που μας χωρίζουν».

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Κομισιόν, έπλεξε το εγκώμιο του Αρθουρ Κόκφιλντ, βρετανού επίτροπου τη δεκαετία του ’80, χαρακτηρίζοντάς τον τον «πατέρα της κοινής αγοράς» και του Ρόι Τζένκινς, πρώην ηγέτη των Εργατικών, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του ευρώ.

Διάχυτη η συγκίνηση στα έδρανα, με τους βουλευτές να αγκαλιάζονται μεταξύ τους

Ο Γκι Φερχόφσταντ, ηγέτης της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατικών, είπε: «Είναι λυπηρό να φεύγει μια χώρα που μας απελευθέρωσε δύο φορές, που δύο φορές έδωσε το αίμα της για την Ευρώπη. Σε αυτή τη συζήτηση, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε: Πώς συνέβη αυτό;».

Πολλοί ακόμα ομιλητές δεν μπορούσαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους.

Μοναδική παραφωνία -ως συνήθως- ήταν η εμπρηστική ομιλία του Νάιτζελ Φάρατζ, που ξεχείλιζε από το «μίσος» του για την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ ανέμιζε ένα βρετανικό σημαιάκι. Ο βρετανός αρχιτέκτονας του Brexit και αρχηγός του ομώνυμου κόμματος, αποδοκιμάστηκε και δέχθηκε επίπληξη από το προεδρείο, και στη συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ ανεμίζει το βρετανικό σημαιάκι την ώρα που λέει πόσο μισεί την Ευρωπαϊκή Ενωση

Πηγή: Protagon.gr

Προηγουμενο αρθρο
Η Νίκη Λευκάδας υποδέχεται τον Παναθηναϊκό την Κυριακή
Επομενο αρθρο
Εκδήλωση της Τοπικής Οργάνωσης Λευκάδας του ΝΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.