HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΥποδομές κρουαζιέρας και άρση της απομόνωσης των μικρών νησιών ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας

Υποδομές κρουαζιέρας και άρση της απομόνωσης των μικρών νησιών ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας

Δελτίο Τύπου

Υποδομές κρουαζιέρας και άρση της απομόνωσης των μικρών νησιών ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, στη συνάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας για το νέο ΕΣΠΑ

Η δημιουργία υποδομών υποδοχής κρουαζερόπλοιων στη Λευκάδα και η άρση της απομόνωσης του Καστού και του Κάλαμου με τακτικές ακτοπλοϊκές συνδέσεις, ταχύπλοα επείγουσας μεταφοράς και δίκτυο ελικοδρομίων, ζήτησε να τεθούν ως προτεραιότητες στον προγραμματισμό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ), ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, κατά τη χθεσινή (9/12) συνάντηση εργασίας στη Ζάκυνθο για το σχεδιασμό της Στρατηγικής για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική και τον Νησιωτικό Χώρο στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, εκτός της ιδίας συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ΧριστιάναΚαλογήρου, καθώς και εκπρόσωποι του γραφείου Υπουργού και της Ομάδας Χάραξης Πολιτικών του ΥΝΑΝΠ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ευρεία διαβούλευση με φορείς και εμπλεκόμενους από τα Ιόνια Νησιά, σχετικά με το σχεδιασμό για την νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, ώστε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο πολιτικών και παρεμβάσεων, που θα συμβαδίζει με τους θεματικούς στόχους της νέας Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ και θα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της νησιωτικότητας.

«Συμμετέχουμε στον εθνικό διάλογο, γιατί θέλουμε η νησιωτικότητα να πάψει να αποτελεί μειονέκτημα και να την μετατρέψουμε σε ευκαιρία. Η θάλασσά μας είναι ο βασικός μοχλός της οικονομίας μας. Εκτός από τον τουρισμό μικρών σκαφών, θέλουμε η Λευκάδα να αποκτήσει τις κατάλληλες υποδομές, ώστε να στραφεί και στον τουρισμό κρουαζιέρας» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, και υπογράμμισε:

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για Γαλάζια Ανάπτυξη χωρίς να μπορούμε να συγκρατήσουμε τους ανθρώπους μας στον τόπο τους. Πρέπει να αρθεί η απομόνωση των μικρών νησιών μας, όπως ο Κάλαμος και ο Καστός. Θέλουμε να υπάρχουν διασφαλισμένες οι βασικές υπηρεσίες για τους κατοίκους.

Ζητάμε μόνιμες ακτοπλοϊκές συνδέσεις, καθώς και στολίσκο ταχύπλοων διασωστικών σκαφών, για την επείγουσα διακομιδή ασθενών.

Επίσης, ζητάμε την κατασκευή ελικοδρομίων για την αερομεταφορά των έκτακτων περιστατικών σε περιόδους κακοκαιρίας που εμποδίζεται η θαλάσσια μεταφορά, αλλά και για διάφορες καταστάσεις πολιτικής προστασίας, όπως για παράδειγμα η ταχεία μεταφορά κλιμακίου πυροσβεστικής. Επιπρόσθετα, τα ελικοδρόμια θα μπορέσουν να αποτελέσουν πόλο τουριστικής ανάπτυξης των δύο αυτών νησιών.».

Δείτε βίντεο από την τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας στη συνάντηση, στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=vRJgR7apCr4

Προηγουμενο αρθρο
Χριστούγεννα 2019 στη Βιβλιοθήκη
Επομενο αρθρο
Εορταστικό Ωράριο Καταστημάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.