HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΦως στο τούνελ για τις παιδικές χαρές

Φως στο τούνελ για τις παιδικές χαρές

Κλειστές βρίσκονται οι Παιδικές Χαρές της Λευκάδας και όχι βεβαίως λόγω κορωνοϊού άλλα επειδή δεν έχουν πιστοποίηση καταλληλότητας.

Γύρισε λίγο το γρανάζι, και μετά από αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, όπως πληροφορηθήκαμε από την διαύγεια, ο Δήμος απευθύνθηκε σε ειδική εταιρεία η οποία θα αναλάβει τον έλεγχο 5 παιδικών χαρών ώστε να χορηγηθεί το Σήμα καταλληλότητας.

Οι παιδικές χαρές οι οποίες θα ελεγχθούν είναι: στην πλατεία Λάκη Σάντα, στα Λαζαράτα, στην Καρυά, στη Λυγιά, στη Βασιλική.

Δεν είδαμε στη λίστα την μεγαλύτερη της πόλης, αυτή της παραλίας, που βρίσκεται πίσω από το εστιατόριο της Μαργαρίτας. Ελπίζουμε, να έχει γίνει ανάλογη ενέργεια από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο -στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται- και να μην υπάρχει άλλος λόγος καθυστέρησης.

Το θέμα παρατράβηξε. Οι ρυθμοί που κινούνται οι μηχανισμοί και οι αρμόδιοι, κάθε άλλο πάρα για την ταχύτητά τους φημίζονται. Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα των Παιδικών Χαρών έκανε ερώτηση και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γληγόρης.

Αρμόδιος φορέας για την λειτουργία, των παιδικών χαρών είναι ο Δήμος. Με βάσει την νομοθεσία, είναι υποχρεωτικός ο ανά διετία έλεγχος των παιδικών χαρών από Ανεξάρτητο Διαπιστευμένο Φορέα, έτσι ώστε να πιστοποιείται η τήρηση των προτύπων και προδιαγραφών ασφαλείας, που διέπουν την ορθή λειτουργία τους. Ο έλεγχος αφορά στον εξοπλισμό (όργανα – κατασκευές), στο έδαφος, στην περίφραξη και στο χώρο γύρω από την παιδική χαρά.

Ελπίζουμε όταν με το καλό ανοίξουν, ο επιβεβλημένος ανά διετία έλεγχος να αναγκάσει τον Δήμο να προσέχουν την ορθή χρήση και λειτουργία τους. Απευθύνονται σε μικρά παιδιά και όχι σε εφήβους. Είναι για τραμπάλα και όχι για μπάλα! Αυτές, όπως και όλος ο Δημόσιος χώρος, καταστρέφονται και βανδαλίζονται. Χρειάζονται φύλαξη και συνεχή έλεγχο.

Προηγουμενο αρθρο
Του Σωτήρος τρώμε ψάρι
Επομενο αρθρο
Για τη μητέρα μου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.