HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΧάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς και τα like του Δήμου Λευκάδας

Χάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς και τα like του Δήμου Λευκάδας

Η δήλωση που προέτρεπε τους φτωχούς της Γαλλίας να φάνε παντεσπάνι, αφού δεν είχαν ψωμί, έχει αποδοθεί στη Βασίλισσα της Γαλλίας και σύζυγο του Λουδοβίκου 16ου, Μαρία Αντουανέτα. Ταιριάζει γάντι με όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του υποψηφίου δημάρχου Θ. Σολδάτου.

Σε μια πόλη που τα κλασικά παγκάκια αλλού είναι κατεστραμμένα, αλλού λείπουν και αλλού έχουν σαπίσει, να υπόσχεσαι έξυπνα παγκάκια, που θα κάθεσαι και θα φορτίζεται το τηλέφωνό σου, δεν μπορώ να φανταστώ κάτι καλύτερο, από την Αντουανέτα και το παντεσπάνι!

Μια πόλη που δεν έχει επάρκεια κάδων απορριμμάτων, κάποιοι είναι τρύπιοι και σουρώνουν τα ζουμιά, που βρωμούν και ζέχνουν, γιατί δεν πλένονται, ο έξυπνος κάδος που θα ειδοποιεί πότε γέμισε, ξεπερνά την Μαρία Αντουανέτα. Έρχεται και δικαιώνει τον Μάκη Μελά, που μίλησε για άγνοια του υποψηφίου δημάρχου,  στα προβλήματα Λευκάδας. Φαίνεται καθαρά πως δεν έχει περπατήσει την πόλη και το νησί! Γι΄ αυτό μας τάζει χάντρες και μαργαριτάρια, για νανούρισμα.

Τελικά φαίνεται πως το σύστημα είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μιας ορισμένης κατηγορίας υποψηφίων και ο κόσμος τους προτιμά. Ούτε πονηρεύεται ούτε αναρωτιέται αλλά ούτε μάλλον, θέλει να ξέρει. Έτσι που καθυστερούν να γίνουν τα μεγάλα έργα, έχουν να λένε για την συμβολή τους σε αυτά, δυο και τρεις θητείες βουλευτών, δημάρχων και παρατρεχάμενων. Εύσημα για την δημιουργία του νέου Νοσοκομείου Λευκάδας διεκδικεί, μεταξύ των πολλών άλλων και ο κ. Σολδάτος. Κράτα καημένο Νοσοκομείο, να δούμε πόσους θα «αναδείξεις» ακόμα!

Το καλύτερο από τις προεκλογικές διακηρύξεις του κ. Σολδάτου, ήταν αυτό με τον πολιτισμό. Πάμε καλά είπε, υπάρχουν τα σωματεία… Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν συμπεριλαμβάνει στον πολιτισμό, τους αποκριάτικους χορούς των σωματείων, στους οποίους για πρώτη φορά παρευρέθηκε. Άλλο πολιτισμός και άλλο το ντιρι – νταρι, ελπίζουμε να μην τα συγχέει.

Το θέμα με την σκανδαλώδη χρήση του facebook του Δήμου από τη μεριά της παράταξης του δημάρχου, τέθηκε και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ως ερώτηση, (από τον Κώστα Γληγόρη),αλλά απάντηση δεν δόθηκε. Έχω ασχοληθεί και έχω αναλύσει το θέμα εκτενώς πριν από σχεδόν ένα χρόνο. Δες εδώ.

Κάποιος μάγκας, εκτός από το προφίλ του Δήμου, ως Οργανισμός, που προϋπήρχε, δημιούργησε από το 2016 παράνομα και με ψεύτικα στοιχεία και άλλο προφίλ, ως φυσικό πρόσωπο. Από εκεί μέσα γίνεται ανεμπόδιστα, η μεγαλύτερη προπαγάνδα που κανένας προηγούμενος δήμαρχος δεν θα διανοούνταν να κάνει. Αν κάποιος δεν είναι από τη Λευκάδα, νομίζει πως αυτό το νησί αποτελείται από την παράταξη του δημάρχου και από… ζόμπι.

Μεταξύ άλλων έγραφα τότε:

«…Αυτοί, οι αριστεροί της προόδου, που κατηγορούσαν τον προηγούμενο δήμαρχο για Βοναπαρτικές αντιλήψεις και πρακτικές, αυτοί οι θιασώτες ενός «συμμετοχικού, αμεσοδημοκρατικού Δήμου» -μια μικρή μειοψηφία στην κοινωνία της Λευκάδας- έγιναν ο Δήμος Λευκάδας! Ένας Δήμος από τον οποίο απουσιάζει η Λευκάδα.
Δήμος της Λευκάδας για κάποιον που δεν είναι από τη Λευκάδα, στο facebook, είναι ο Δήμαρχος και η παρέα του. Είναι τα βίντεο με τους θλιβερούς μονόλογους του Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο -απαντήσεις, σε ερωτήσεις που δεν ακούγονται!…»

Τεράστιες ευθύνες για το θέμα φέρει και η αντιπολίτευση που ανέχτηκε αυτή την κατάσταση τόσα χρόνια. Και καλά αυτοί που θα πάνε σπιτάκι τους… ευθύνη φέρουν και αυτοί της αντιπολίτευσης που ξαναζητούν την ψήφο μας. Αυτοί που επέτρεψαν τόσα χρόνια ο Δήμος Λευκάδας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης να έχει αυτή την τραγική όψη. Οι δημαρχικοί από τη μια, και τα… ζόμπι από την άλλη.

Ο Δημοτικός Σχολιαστής

Προηγουμενο αρθρο
Με ποδήλατο - πατίνι θα κινείται;
Επομενο αρθρο
Ευχαριστήρια Πανλευκάδιου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.