HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΧαρδαλιάς – Κοροναϊός: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους – Νέα έκτακτα μέτρα

Χαρδαλιάς – Κοροναϊός: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους – Νέα έκτακτα μέτρα

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κοροναϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων και της επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα μας

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κοροναϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων και της επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα μας.

Η έκτακτη ενημέρωση ήρθε μετά τη ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο, καθώς καταγράφηκαν 78 νέα και τρεις θάνατοι. Ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε ενημέρωση φορώντας μάσκα, απέδωσε στη χαλάρωση της τήρησης των μέτρων και στα φαινόμενα συνωστισμού την αύξηση των νέων κρουσμάτων.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «προσαρμόζουμε τη στρατηγική μας σε κάθε αλλαγή των δεδομένων και ανάλογα με τις εξελίξεις είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε διάφορα μέτρα-εργαλεία που ανταποκρίνονται στο είδος της διασποράς και απαντούν στα ποιοτικά και χωροταξικά χαρακτηριστικά των κρουσμάτων. Πάντα με γνώμονα να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία, την υγεία των πολιτών».

Μεταξύ των νέων μέτρων περιλαμβάνονται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, περιλαμβανομένων και των χώρων λατρείας, καθώς και περιορισμοί στα μπαρ.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η παράταση απαγόρευσης των πανηγυριών μέχρι 31 Αυγούστου, καθώς και ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα:

Από 1 έως και 31 Αυγούστου υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και τους χώρους λατρείας.
Έως 15 Αυγούστου αναστολή επισκεπτηρίων όπως σε γηροκομεία. Ένας συνοδός στα νοσοκομεία όπου κρίνεται αναγκαίο.
Έως 15 Αυγούστου όριο 100 ατόμων σε γάμους και κοινωνικές εκδηλώσεις.
Έως 9 Αυγούστου ρητή απαγόρευση όρθιων ατόμων σε μπαρ.
Παρατείνονται έως 31 Αυγούστου τα μέτρα για πανηγύρια, δηλαδή η απαγόρευση και οι κανόνες για παραλίες.
Έως 31 Αυγούστου παρατείνεται η απαγόρευση πτήσεων προς Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.
Έως 15 Αυγούστου ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων.

Προηγουμενο αρθρο
Δυο ακόμη κρούσματα κορωνοϊού στη Λευκάδα, 78 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, τρεις νεκροί
Επομενο αρθρο
Κατατέθηκε ο φάκελος για το Πανεπιστημιακό Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.