HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΌλα τα νέα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό

Όλα τα νέα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό

Υποχρεωτικό κλείσιμο μπαρ, νυχτερινών κέντρων και εστιατορίων τα μεσάνυχτα και στην Αττική – Ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο

Τα νέα έκτακτα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020 ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στα νέα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και το υποχρεωτικό κλείσιμο μπαρ, καφέ – μπαρ, νυχτερινών κέντρων, κέντρων διασκέδασης και εστιατορίων τα μεσάνυχτα στην Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 14 Αυγούστου 2020 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 204 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων μόλις τα 23 θεωρούνται «εισαγόμενα». Επίσης, στην Αττική καταγράφηκαν 64 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώθηκαν 37.

Όπως είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα ακόλουθα νέα έκτακτα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό:

  • Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, ως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις, εκτός από εστιατόρια, θέατρα, σινεμά.
  • Κλείσιμο χώρων εστίασης και διασκέδασης από τις 12 τη νύχτα ως τις 7 το πρωί στην Αττική και σε όλα τα νησιά Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα
  • Ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο. Από αύριο το πρωί στις 6 απαγορεύονται εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων, στους χώρους εστίασης μπαίνει πλαφόν 4 άτομα εκτός αν πρόκειται για οικογένεια που το όριο ανεβαίνει στα 6 άτομα, υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 12.
  • Παράταση των μέτρων στον Πόρο ως τις 24 Αυγούστου.
    Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και μεταναστών.
  • Οσοι επιστρέφουν από άδειες σε οίκους ευγηρίας, σε δομές μεταναστών και στρατόπεδα πρέπει να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό.
  • Τα μέλη των οικογενειών αυξημένου κινδύνου που εργάζονται στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα θα εργάζονται με τηλεργασία.
  • Σύσταση για χρήση μάσκας παντού σε όσους επιστρέφουν από διακοπές από περιοχές με επιβαρυμένα επιδημιολογικά στοιχεία.

Οι 17 περιοχές στις οποίες θα κλείνουν τα μπαρ και τα εστιατόρια στις 12 τη νύχτα

Τις Περιφέρειες

Κρήτης,
Ανατολικής Μακεδονίας,
Θράκης,
Αττικής (συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων)

Τις Περιφερειακές Ενότητες

Θεσσαλονίκης,
Χαλκιδικής,
Λάρισας
Κέρκυρας
Τους δήμους

Μυκόνου,
Πάρου,
Σαντορίνης,
Βόλου,
Κατερίνης,
Ρόδου,
Αντιπάρου,
Ζακύνθου,
Κω

Η απαγόρευση δεν αποκλείεται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Προηγουμενο αρθρο
Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στα Ιόνια Νησιά
Επομενο αρθρο
Κορωνοϊός: 254 νέα κρούσματα στη χώρα μας -Δύο θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.