HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΌσο παίξατε, παίξατε!

Όσο παίξατε, παίξατε!

Όσο παίξατε, παίξατε, δήλωσε ο Δήμος στα πιτσιρίκια της Λευκάδας. Τώρα που καλοκαιριάζει στα σπίτια σας!

Σφραγίστηκαν λίγο πριν το καλοκαίρι όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου, καθώς δεν διαθέτουν πιστοποίηση ασφαλείας -πλην αυτής στην πλατεία Λάκη Σάντα. Μια πινακίδα  προειδοποιεί, ότι απαγορεύεται η είσοδος. Επίσημη ανακοίνωση μέχρι σήμερα 4 μέρες μετά τα λουκέτα, δεν είχαμε.

Κι όμως το θέμα  θυμόμαστε να τίθεται υπό μορφή ερωτήσεων από συμβούλους της αντιπολίτευσης προς τη δημοτική Αρχή, πολλές φόρες στην μέχρι σήμερα θητείας της.

Ο Νόμος έδινε προθεσμία μέχρι τον Δεκέμβρη του 2014 στους Δήμους σχετικά με τις προδιαγραφές που έπρεπε να τηρούνται σ’ αυτούς τους χώρους για την ασφάλεια των παιδιών. Η πρώτη απάντηση που έδωσε στο Δημοτικό συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Περδικάρης, μας άφησε την εντύπωση, ότι για την Δημοτική Αρχή το θέμα ήταν… βουνό.

Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, βουνό παρέμεινε, αφού δεν κατάφεραν να «αγγίξουν» ούτε μια. Δεν γνωρίζουμε επίσης ούτε τι χρειάζεται να γίνει σε κάθε μια, ούτε το κόστος που απαιτείται.

Για επιτροπή είχε μιλήσει ο κ. Περδικάρης τον Νοέμβριο του 2014, σε ερώτηση του Κώστα Γληγόρη, που θα ήλεγχε και θα έβγαζε πόρισμα. Την ίδια σχεδόν απάντηση έδινε σε κάθε ερώτηση που δεχόταν στο ΔΣ. Την επόμενη χρονιά αρχές του 2016, στον απολογισμό του, ο Δήμαρχος ανέφερε, για το «ξεκίνημα προσπάθειας ώστε να πιστοποιηθούν οι παιδικές χαρές».

Μέχρι σήμερα, ούτε η προσπάθεια φάνηκε και το αποτέλεσμα είναι να κλείσουν όλες και μάλιστα καλοκαιριάτικα που εκτός από τους ντόπιους, περιμένουμε και τουρίστες.

Κανένας δεν περίμενε ο Δήμος να επισκευάσει και να πιστοποιήσει όλες τις παιδικές χαρές του νησιού -σαράντα τον αριθμό. Αλλά σε δυο χρόνια θα μπορούσαν να είναι έτοιμες τουλάχιστον δυο στην πόλη της Λευκάδας, μια στο Νυδρί και μια στη Βασιλική. Αν πατήσεις στο google για παιδικές χαρές σε άλλους Δήμους, όλοι κάτι έχουν φτιάξει. Πρέπει να είμαστε από τους ελάχιστους Δήμους που δεν έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε ούτε μια.

Τώρα για το θέμα του κόστους, εκτός του ότι ο Δήμος δεν έχει ανακοινώσει τι ποσό απαιτείται, υπάρχει και το Λιμενικό Ταμείο στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η παιδική χαρά πίσω από το εστιατόριο της «Μαργαρίτας». Το Λιμενικό ταμείο είναι πιο εύρωστο ή τουλάχιστον οφείλει να είναι, με τόσο έσοδα που του αναλογούν. Τον Δεκέμβρη του 2016 πανηγύριζε για τα σχεδόν 300.000 ευρώ επιχορήγηση του Υπουργείου. Και δεν κατάφερε να επισκευάσει μια παιδική χαρά!

Το θέμα λοιπόν είναι τι προτεραιότητες βάζει η δημοτική Αρχή. Για τα γήπεδα ποδοσφαίρου έτρεξε, το κυνήγησε και βρήκε χρήματα. Για την εκδήλωση στο Μαρκά -κενή περιεχομένου- βρήκε χρήματα. Ποδόσφαιρα και «πανηγύρια» πρώτα σε σειρά προτεραιότητας!

Προηγουμενο αρθρο
Η καρδιά του φετινού καλοκαιριού «χτυπά» στα Σύβοτα της Λευκάδας - ART is a pART of our heART
Επομενο αρθρο
Ένας σύγχρονος διηγηματογράφος

2 Σχόλια

  1. anwnimos
    10 Μαΐου 2017 at 10:03 — Απάντηση

    Ναι αλλά τόσα έχει ξοδέψει ο εντεταλμένος του αθλητισμού για το γήπεδο Σφακιωτών για τις ομάδες και τις ψήφους………..

  2. ΟΡΕΙΝΟΣ
    9 Μαΐου 2017 at 13:40 — Απάντηση

    Πόσο δίκιο έχετε… Και λίγα τους γράφετε…. Σκληρότερη κριτική έπρεπε να τους κάνετε… Θέλετε να δείτε το μέτρο της αδιαφορίας τους? Την παιδική χαρά στα Λαζαράτα είναι δεύτερος χρόνος και δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι που θα την έχουν κλειστεί!!! Εντάξει τις άλλες τώρα, κακώς κάκιστα, τις έκλεισαν και μάλιστα χωρίς να γνωρίζουμε την τύχη τους, εκείνη την ερμη στα Λαζαράτα των Σφακιωτών, που φιλοξενεί δεκάδες παιδιά το καλοκαίρι, δεν είχαν τον επαρκέστατο χρόνο να την αποκαταστήσουν? Αλλά ξέχασα… εδώ δεν ανοίγουν το δρόμο της Λαγγάδας πάνω στον οποίο στηρίζεται η οικονομική επιβίωση των Σφακιωτών, με τις κούνιες στα Λαζαράτα θα ασχοληθούν?

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.