HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΌταν έχουμε τις εκλογές που «τρέχουν» τι θέλουμε και ασχολούμαστε με το κάστρο και τους μαθητές!

Όταν έχουμε τις εκλογές που «τρέχουν» τι θέλουμε και ασχολούμαστε με το κάστρο και τους μαθητές!

Για άλλη μια φορά ο «Ορφέας» μας εξέπληξε ευχάριστα με την ανακοίνωση του πολιτιστικού 4ημερου που διοργανώνει από 1 μέχρι 4 Μαΐου. Διαβάζω ότι την πρώτη μέρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων και επίσκεψη στο Κάστρο.

Πολύ φοβάμαι πως το Κάστρο δεν είναι επισκέψιμο. Αν μέχρι τότε δεν καθαριστεί από τα χορτάρια, μάλλον θα πρέπει ο «Ορφέας» να αλλάξει το πρόγραμμα του σ’ αυτό το σημείο. Βρέθηκα πριν λίγες μέρες εκεί και μπορώ να βεβαιώσω ότι τα χορτάρια που έχουν φυτρώσει, φτάνουν μέχρι το γόνατο. Έχει καθαριστεί μόνο ένα μικρό μονοπάτι μέχρι το εκκλησάκι της Αγίας Μαύρας. Η ίδια για να μπορέσω να το περπατήσω φορούσα μπότες.

Όταν το Κάστρο πριν από αρκετούς μήνες καθαρίστηκε, μετά από εγκατάλειψη χρόνων, είχαμε επαινέσει την πρωτοβουλία. Η φύση όμως -ευτυχώς- συνεχίζει το έργο της. Έτσι ο χώρος του Κάστρου ξαναέγινε μια μικρή ζούγκλα. Η αρχαιολογική υπηρεσία στη δικαιοδοσία της οποίας υπάγεται, δεν διαθέτει τα απαιτούμενα κονδύλια για τον καθαρισμό. Όπως έμαθα προσπαθεί να εντάξει τον καθαρισμό του στα ΕΣΠΑ! Ξέρουμε όλοι πόσο χρονοβόρα είναι μια τέτοια διαδικασία.

Όπως πληροφορήθηκα ακόμα, τα σχολεία του νησιού που ενδιαφέρονται να επισκεφτούν το κάστρο, δεν το διακινδυνεύουν. Η περιήγηση στο Κάστρο με τόσα χορτάρια, είναι επικίνδυνη για τον καθένα. Έχουν σκεπαστεί τα πάντα, οι πέτρες, ακόμα και τα πηγάδια. Αυτή την εποχή επίσης στα πλαίσια πανελλαδικών σχολικών εκδρομών, για τους ίδιους λόγους, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το Κάστρο και μαθητές σχολείων από την υπόλοιπη Ελλάδα, που θα βρεθούν στο νησί μας.

Θα μου πείτε τώρα, όταν έχουμε τις εκλογές που «τρέχουν» τι θέλω και ασχολούμαι με το Κάστρο και τους μαθητές! Όταν ο κάθε μαθητής από το Δημοτικό ακόμα, διαθέτει κινητό τηλέφωνο, τι περισσότερο μπορεί να του προσφέρει μια επίσκεψη στο κάστρο; Είναι κι αυτά απόψεις!

Ανεξαρτήτως σε ποιανού δικαιοδοσία ανήκει το Κάστρο δεν μας τιμά αυτή η εγκατάλειψη που έχουμε καταδικάσει, ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία του νησιού. Πιστεύω ότι ο Δήμος έχει τη δυνατότητα με τα εργαλεία, τα μηχανήματα και το ειδικευμένο προσωπικό που διαθέτει, να αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία.

Να καταθέσω επίσης μια υπόσχεση που είχα πάρει από τον απερχόμενο Διοικητή της Πυροσβεστικής -στη συνάντηση που είχα μαζί του, αμέσως μετά τη μετακόμιση της πυροσβεστικής, στο καινούργιο κτίριο που στεγάζεται σήμερα. Μου είχε δηλώσει, ότι η υπηρεσία θα μπορούσε να βοηθήσει σε μια τέτοια πρωτοβουλία.

Θέλω να πιστεύω, ότι ο πολιτισμός μας κρίνεται και χαρακτηρίζεται ακόμα, με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε θέματα σαν το παραπάνω.

Βιολέττα Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοίνωση υποψηφιότητας Μαίρης Καββαδά
Επομενο αρθρο
Ξημερώνει Κυριακή!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.