HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΆγριος ξυλοδαρμός μαθητή στο Βύρωνα

Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή στο Βύρωνα

Αμετανόητοι οι δράστες του επεισοδίου, «ανέβασαν» φωτογραφία μέσα από το Αστυνομικό Τμήμα την ώρα της προσαγωγής τους! Πληροφορίες ότι μεταξύ των «νταήδων» ήταν και δύο μαθητές Γυμνασίου, μητέρα των οποίων είναι καθηγήτρια που διδάσκει στο ίδιο σχολείο!

Η κυρία Κεραμέως χαρακτήρισε τον άγριο ξυλοδαρμό του 17χρονου που επιχείρησε να υπερασπιστεί την αδελφή του στο σχολείο, «πρωτοφανές περιστατικό, το οποίο καταδικάζουμε απερίφραστα», ενώ αναφέρθηκε και στις λύσεις που θα πρέπει να δοθούν σε βάθος χρόνου.

Μία εξ αυτών είναι ο θεσμός του «Δασκάλου Εμπιστοσύνης», όπου θα καταφεύγουν τα παιδιά για να ενημερώνουν για ανάλογα περιστατικά. Παράλληλα, με τη νέα σχολική χρονιά θα ενταχθούν και σχετικές θεματικές ενότητες σε συγκεκριμένα σχολεία.

Την ίδια στιγμή ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος κατήγγειλε ότι η μικρή αδελφή του 17χρονου υφίστατο διαρκές bullying, χωρίς η διεύθυνση του σχολείου να κάνει το παραμικρό για να το σταματήσει.

Συγκλονιστικά επίσης είναι όσα είπε για την κατάσταση στην οποία άφησαν τον μαθητή της Γ’ Λυκείου στο 1ο ΓΕΛ Βύρωνα οι δράστες του ξυλοδαρμού του:

«Ηταν τέτοια η αγριότητα των χτυπημάτων», περιέγραψε, «που ακόμη και οι γιατροί οι οποίοι εξέτασαν τον μαθητή έμειναν άναυδοι (…) Το παιδί δέχτηκε χτυπήματα με σιδηρογροθιές και κλειδιά… Κόντεψε για χιλιοστά να χάσει το μάτι του. Ολο του το πρόσωπο είναι γεμάτο εκχυμώσεις και μώλωπες.

Το χειρότερο όλων είναι ότι έχει μία τεράστια ουλή περιμετρικά από την κόγχη του αριστερού του ματιού και κάτω», τόνισε σε δηλώσεις του στο VyronasNews ο Γιάννης Καλαϊτζίδης.

«Το παιδί κόντεψε να χάσει το φως του, το αριστερό του μάτι. Τα χτυπήματα δεν έγιναν με γυμνά χέρια, με γροθιές. Εγιναν με αιχμηρά αντικείμενα, και αυτό μας δείχνει έναν βαθμό ακραίας παραβατικότητας από την πλευρά των υπόλοιπων δραστών», κατήγγειλε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Ο ίδιος δηλώνει σοκαρισμένος και ιδιαίτερα προβληματισμένος από την απουσία των καθηγητών: «Οχι μόνο δεν αντέδρασαν, αλλά γνωρίζω ότι προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τη στάση τους –οι τρεις οι οποίοι ήταν παρόντες στο περιστατικό– ισχυριζόμενοι ότι φοβήθηκαν και για τη δική τους ζωή».

«Εξηγήσεις», όμως, υπογράμμισε, «πρέπει να δώσουν για το πώς είναι δυνατόν να εισέλθουν στον χώρο του σχολείου οι εξωσχολικοί οι οποίοι επίσης συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό».

«Mε χτυπούσαν άγρια, αλύπητα, με μίσος, το έκαναν για να με τελειώσουν. Εγώ προσπάθησα να αμυνθώ, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Ετρωγα ξύλο από 17 άτομα», δήλωσε ο ίδιος ο μαθητής-θύμα του άγριου ξυλοδαρμού.

Οι δράστες απαντούν με… σέλφι μέσα από Α.Τ. Βύρωνα

Οι πληροφορίες πάντως για το ποιόν των νεαρών που τον ξυλοκόπησαν ανηλεώς μαρτυρούν ότι πρόκειται για ιδιαίτερα προκλητικά άτομα με πλήρη περιφρόνηση –άγνωστο από πού αντλείται– ακόμα και για τις ποινικές συνέπειες που μπορούν να έχουν οι πράξεις τους.

Χαρακτηριστική άλλωστε ήταν η ενέργειά τους να «ανεβάσουν» στο Instagram σέλφι μέσα από Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα όπου είχαν προσαχθεί για το επεισόδιο.

H φωτογραφία δημοσιεύθηκε από το τοπικό ενημερωτικό site VyronasNews. Σχεδόν αμέσως μετά την ανάρτησή της, οι υπεύθυνοι του δικτυακού τόπου δέχθηκαν απειλητικά μηνύματα για να την «κατεβάσουν».

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των μελών της ομάδας των «νταήδων» στο σχολείο του Βύρωνα είναι και δύο μαθητές Γυμνασίου, η μητέρα των οποίων είναι καθηγήτρια, και μάλιστα φέρεται να διδάσκει στο ίδιο σχολείο!

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του 17χρονου θα ακολουθήσουν και νέες προσαγωγές για το περιστατικό. «Ηδη», είπε, «τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες έχουν αναγνωρίσει τους εμπλεκόμενους, οκτώ εκ των οποίων (οι μισοί Ελληνες και άλλοι μισοί αλλοδαποί), προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Αναμένεται να προσαχθούν περίπου άλλα τόσα άτομα, των οποίων η εμπλοκή έχει διαπιστωθεί».

Η ανακοίνωση του σχολείου Σε ανακοίνωσή του το 1ο ΓΕΛ Βύρωνα αναφέρει ότι ο σύλλογος καθηγητών αποφάσισε την τιμωρία των δύο μαθητών και τη λήψη όλων των παιδαγωγικών μέτρων για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του σχολείου.

«Τη Δευτέρα 10/2/2020 συνέβη στο σχολείο μας περιστατικό σοβαρού ξυλοδαρμού μαθητή μας από ομάδα μαθητών του 1ου Γυμνασίου Βύρωνα, με τη συμμετοχή και δύο μαθητών του Λυκείου μας. Ο διευθυντής και οι καθηγητές του σχολείου αντέδρασαν άμεσα, επεμβαίνοντας στο περιστατικό, παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες στον μαθητή και καλώντας τους γονείς του, το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία.

»Την επόμενη ημέρα συνεδρίασε ο σύλλογος των καθηγητών και αποφάσισε την τιμωρία των δύο μαθητών, όπως και τη λήψη όλων των παιδαγωγικών μέτρων για την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου. Προχώρησε, επίσης, στον προγραμματισμό δράσεων για την αποτροπή παρόμοιων καταστάσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: Protagon.gr

Προηγουμενο αρθρο
Η εκδήλωση κοπής Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας των «Ελπίδων»
Επομενο αρθρο
Η Λευκάδα σε άσπρο μαύρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.