HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΆκης Τσελέντης: Να μη γίνει όπως στην Κεφαλονιά…

Άκης Τσελέντης: Να μη γίνει όπως στην Κεφαλονιά…

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο Άκης Τσελέντης ανάρτησε πριν από 4 ώρες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, το παρακάτω μήνυμα με πολλούς αποδεκτές.

12

Τη νυκτα ειναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να εχουμε ισχυρούς μετασεισμούς της τάξης των 5R να φροντίσουμε να ελαχιστοποιήσουμε την σεισμική επικινδυνότητα του εσωτερικού των σπιτιών, δηλ. Στερέωση αντικειμένων, να αποφύγουμε παλιά σπίτια η σπίτια που τα κλιμάκια των μηχανικών βρήκαν οτι εχουν προβλημα. Να υπάρχει πάντα ένας φακός δίπλα. Να μην υπάρχουν αναμένεις ξυλόσομπες κλπ

Ηταν γνωστο οτι αργά η γρήγορα θα ενεργοποιούνταν και ο ΒΒΑ κλάδος του μεγάλου αυτού ρήγματος, αμέσως μετα τους σεισμους του Ληξουριου παρατηρούσαμε σε καθημερινή βάση μικροσεισμική δράση ΒΑ του ακρωτηρίου Αθαιρα προς Άσσου και ακροατήρι της Νηράς. Βάλαμε επιπλέον οργανα τα οποία δυστυχώς σταμάτησαν πριν 4 μήνες οταν μας απέλυσαν 14 άτομα και όλους (5) τεχνικούς μας.

Παρα τις εκκλήσεις μας και τα επίσημα έγγραφα προς την πολιτεία αγνοήθηκα εντελώς με αποκορύφωμα ένας υφυπουργός να με κατηγορήσει οτι φωνάζω για να παρω κονδύλια….. Φαίνεται προτιμούν τις μετα το σεισμό “νεκροψίες” των κτηρίων παρά την έγκαιρη ενημέρωση, προφύλαξη και λήψη μέτρων ελαχιστοποίησης των αναμενόμενων επιπτώσεων. Σημερα δεν εχουμε τεχνικό να στείλουμε στη περιοχή ενώ θα ξαναδούμε το φαινόμενο να εχουμε ορδές πολιτικών και παρατρεχάμενων να περιδιαβαίνουν την περιοχή προς αγραν ψήφων και τάζοντας οπως έκαναν και στην Κεφαλλονιά. Θα εκτιμούσα αν καποιοι απο αυτούς ερχόταν αυτές τις μερες στο Γεωδυναμικό να ενισχύσουν την ανύπαρκτη σχεδόν νυκτερινή βάρδια…..

Αλήθεια γιατι ΚΑΝΕΝΑΣ απο τους υπεύθυνους φορείς, πχ ΟΑΣΠ αρμόδιο υπουργείο κλπ ΔΕΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΕΩΔΥΝΑΜΙΚΟΥ του κατι εξοχήν Σεισμολογικού φορέα της χώρας; Φοβάμαι οτι και αυτη τη φορά η τραγωδία αυτη που κτύπησε τα νησιά μας θα γίνει αντικείμενο πολιτικής και οικονομικής εκμετάλλευσης με δήθεν επι παντός επιστητού ειδικούς να παρελαύνουν προς άγρα αμφιβόλου επιστημονικής αξιοπιστίας μελετών.

Προηγουμενο αρθρο
Δελτίο τύπου της ΤΕ Λευκάδας του ΚΚΕ για το σεισμό που έπληξε το νησί μας
Επομενο αρθρο
Βρίσκεται στον αέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.