HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΆλλο ένα θύμα στην καρμανιόλα Λευκάδα – Αμφιλοχία

Άλλο ένα θύμα στην καρμανιόλα Λευκάδα – Αμφιλοχία

Άμεση η ανάγκη εξεύρεσης άμεσης λύσης για το τμήμα Αμβρακία – Άκτιο

Της ΒΑΣΩΣ ΒΗΤΤΑ

Καρκινοβατεί το οδικό έργο Αμβρακία – Άκτιο, το οποίο έχει περάσει από σαράντα κύματα και ακόμη δεν υπάρχει καμία θετική εξέλιξη.

Πριν λίγες ημέρες δόθηκε μια ακόμη παράταση από το Υπουργείο Υποδομών και συγκεκριμένα από τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε, στο πραγματικά πολύπαθο έργο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Άκτιο – Αμβρακία. Τα έργα που ξεκίνησαν από το 2010 με προοπτική να ολοκληρωθούν το 2013, εν έτει 2016 προχωρούν με επιμέρους προβλήματα και η ολοκληρωμένη παράδοση του άξονα παραμένει ασαφής. Έτσι λοιπόν δόθηκε παράταση μέχρι το Σεπτέμβριο στις 3 εργολαβίες και θα αρχίσουν να κατασκευάζονται, ενώ η μία θα σταματήσει. Παράλληλα ετοιμάζονται οι μελέτες για να δημοπρατηθεί το έργο-σκούπα που θα περιλαμβάνει ότι μείνει από τις εργολαβίες και επιπλέον ένα ορφανό τμήμα 400 μέτρων που συνδέει τον αυτοκινητόδρομο της Αμβρακίας με την Ιόνια Οδό. Η δημοπράτηση θα λάβει χώρα εντός του 2017. Το κόστος σε μία αρχική, προσωρινή εκτίμηση είναι περίπου 60 εκατ. ευρώ.

Μέχρι τότε οι οδηγοί θα συνεχίσουν να κινούνται σε ένα δρόμο άκρως επικίνδυνο που έχει κοστίσει πολλές ανθρώπινες ζωές. Ένα ακόμη θύμα που θυσιάστηκε στο δρόμο καρμανιόλα Λευκάδα – Αμφιλοχία, κοντά στην Αμφιλοχία, ήταν μια 29χρονη κοπέλα η οποία έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και κατέληξε στη θάλασσα. Η άτυχη κοπέλα εργαζόταν ως φυσικοθεραπεύτρια σε ξενοδοχειακή μονάδα στη Νικιάνα Λευκάδας και επιστρέφοντας στο Αγρίνιο χάθηκαν τα ίχνη της με αποτέλεσμα να προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην οικογένειά της. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε τελικά από αστυνομικούς της Τροχαίας και του Λιμεναρχείου και ανασύρθηκε με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής και ιδιώτη δύτη.

Το εν λόγω τραγικό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο πολλά που έχουν συμβεί στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα, το οποίο είναι άκρως επικίνδυνο. Πρόκειται για ένα δρόμο που καθημερινά και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες δέχεται μεγάλο όγκο οχημάτων. Όμως οι βλάβες που έχει το οδόστρωμα και οι απότομες στροφές, κάνουν τη διαδρομή απαγορευτική, όμως επειδή δεν υπάρχει εναλλακτική, οι οδηγοί αναγκάζονται να κινούνται σε αυτόν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η ανάγκη επίσπευσης της ολοκλήρωσης του δρόμου Αμβρακία – Άκτιο γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ. Το υπουργείο πρέπει να βρει μια λύση ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα αυτό το τμήμα για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα…

Πηγή: www.aixmi-news.gr

Προηγουμενο αρθρο
Θερινές Εκπτώσεις 2016
Επομενο αρθρο
Εμείς που κοιτάμε το νερό με ζήλια!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.