HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΆρχισαν τα μπάνια!

Άρχισαν τα μπάνια!

Η γέφυρα της Λευκάδας άρχισε να δουλεύει με καλοκαιρινούς ρυθμούς. Αρκετά σκάφη σήμερα διέπλεαν το δίαυλο. Αρκετοί ήταν και αυτοί που φωτογράφιζαν τη γέφυρα στο άνοιγμα και κλείσιμό της.

DSCN0755

DSCN0756

Οι κολυμβητές άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στις παραλίες του Κάστρου και του Αη Γιάννη παρά τη μικρή κάμψη της θερμοκρασίας.

DSCN0767

Όπως όλα δείχνουν και αυτό το καλοκαίρι η παραλία στο Κάστρο θα παραμείνει καταπλακωμένη με τους σωρούς της άμμου. Η παραλία του Αη Γιάννη από την άλλη, θα περιμένει μάταια νέα άμμο να εμπλουτιστεί. Όπως είδαμε δεν γίνεται εξόρυξη άμμου. Στους σωρούς της άμμου στο Κάστρο προστέθηκαν σωροί από κοκκινωπές πέτρες στην αμμόγλωσσα, που χρησιμοποιεί στις εργασίες της η εταιρεία διάνοιξης του διαύλου.

DSCN0763

Έτσι λοιπόν οι δηλώσεις των υπευθύνων για σύντομη μετακίνηση μέρους της άμμου από το Κάστρο και εμπλουτισμό της παραλίας του Αη Γιάννη, αποδείχτηκαν μόνο δηλώσεις. Εξάλλου τέτοιου είδους εργασίες δεν γίνονται εκ των πραγμάτων μέσα στο καλοκαίρι.

Υπομονή να έχουμε!

DSCN0769

Να θυμηθούμε ότι στο θέμα της περιβόητης ΚΥΑ που θα παραχωρούσε στο νησί την κυριότητα της άμμου, ζήσαμε σε όλη του την έκταση, τη λειτουργία του «βαθέως» Ελληνικού κράτους, δεξιού και αριστερού. «Συναντήσαμε τον υπουργό, μας άκουσε ο υπουργός, είδε το θέμα θετικά ο υπουργός, σύντομα θα υπογράψει ο υπουργός…» Κάπως έτσι πέρασε ο καιρός! Ο υπουργός υπέγραψε όπως δήλωσε ο Δήμαρχος στο τελευταίο Δ.Σ., αλλά τώρα, όσο γρήγορα και να κινηθεί το «βαθύ τοπικό κράτος» οι παραλίες θα έχουν γεμίσει κόσμο.

DSCN0771

Το τουριστικό περίπτερο ή ό,τι έχει απομείνει από αυτό, στέκει και περιμένει. Μέχρι το τέλος Μαΐου είχε δηλώσει ο κ. Κώστας Βλάχος θα είχαμε εξελίξεις για την αξιοποίησή του. Ο Μάιος φεύγει, το καλοκαίρι έρχεται και οι εξελίξεις αναμένονται.

Καλό καλοκαίρι!

Προηγουμενο αρθρο
Η τύχη του σπιτιού του Θεόδωρου Στάμου στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Νέα ατομικά ρεκόρ για την Ιωακειμίδου στο Διασυλλογικό ΠΠ/ΠΚΑ΄

1 Σχόλιο

  1. Νώντας Γαζής
    25 Μαΐου 2015 at 00:31 — Απάντηση

    Με τον αγαπημένο Καθηγητή μου της Υδραυλικής και φίλο Γιώργο Τερζίδη, στην 22 ημερών μεγάλη Εκπαιδευτική εκδρομή των Αποφοίτων Γεωπονικής του ΑΠΘεσσαλονίκης επισκεφθήκαμε επί 3ήμερο το Πανεπιστήμιο της Ολλανδίας και μας ενημέρωσαν για τις απίστευτες μελέτες που έχουν για την υδραυλική των Κυμάτων και μας έδειξαν τα τεράστια έργα ΖΩΗΣ που τους προστατεύουν από τον Ατλαντικό, μιας και είναι ένα τεράστιο τμήμα της χώρας τους κάτω από την επιφάνεια του Ατλαντικού. Οι γνώσεις τους στην Υδραυλική των Κυμάτων είναι Μοναδική στον Κόσμο. Την εποχή που Νομάρχης ήταν ο Π. Σκαλτσάς τον ενημέρωσα γύρω από το πρόβλημα με την αμμόγλωσσα και του πρότεινα να προσκαλέσει ένα Καθηγητή από το πανεπιστήμιο του Βαγκενίγκεν (αν το θυμάμαι σωστά) να μελετήσει τη ροή των κυμάτων και να μας δώσει λύσεις και για να μην γδύνεται ο Άη Γιάννης και η Γυρόπετρα και να εκμεταλευτούμε την όποια άμμο δημιουργεί την αμμόγλωσσα, να την διοχετεύουμε στις ανατολικές παραλίες που υστερούν σε ποιότητα αμμουδιάς, αφού εξασφαλίσουμε σαφώς τις περιοχές που πλήττονται. Το πάθος των μπουρανέλων εναντίων όλων των περιοχών της Ανατολικής πλευράς δεν άφησε να γίνει κάτι ανάλογο. Ποτέ δεν σκέφτηκαν ότι η πόλη ζει από το χωριά και μάλιστα παλιότερα ζούσε κυρίως από τα χωριά. Λεωφορεία από Βασιλική Σύβρο και Πόρο γεμάτα καθημερινά και τέσσαρα καϊκια, 2 από Μεγανήσι 2 από Νυδρί και 1 από Βλυχό πηγαινοέρχονταν γεμάτα καθημερινά. Θυμάμαι τη συχωρεμένη την Άννα και την αντίδρασή της και την αντιπαράθεσή μας στο Νήρικος. “Η άμμος είναι δική μας και δεν την δίνουμε στους χωριάτες”!
    Δυστυχώς αυτή η νοοτροπία επικρατεί και σήμερα. Λυγιά, Νικιάνα, Νυδρί, Βλυχό,Πόρος, Μεγανήσι, θα ήταν σήμερα υπέροχες αμμουδιές, αλλά η στενότητα μυαλού επικρατεί……!!!!!!!!!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.