HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΆρχισε ο καθαρισμός της περιοχής πέριξ του Τουριστικού περιπτέρου

Άρχισε ο καθαρισμός της περιοχής πέριξ του Τουριστικού περιπτέρου

Ο παιδίατρος Ανδρέας Γεωργάκης κολυμπά χειμώνα καλοκαίρι. Οι παραλίες που από μικρό παιδί προτιμά, είναι η αμμόγλωσσα και αυτή μπροστά από το τουριστικό Περίπτερο.

Από νωρίς φέτος είχε επισημάνει την τραγική εικόνα που επικρατούσε πέριξ του τουριστικού περιπτέρου από γυαλιά, σκουπίδια και ακαθαρσίες. Χτες ο Ανδρέας μας ειδοποίησε πως κάτι άρχισε να «κινείται» στο τουριστικό περίπτερο. Σήμερα το απόγευμα πήγαμε επί τόπου και πήραμε φωτογραφίες.

Όπως είδαμε έχει καθαριστεί από χορτάρια και βρωμιές όλος ο χώρος πίσω από τις καμπίνες. Έχουν κοπεί κλαδιά. Έχουν συγκεντρωθεί σε σάκους μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών. Όλα δε τα κλαδιά βρίσκονται συγκεντρωμένα στο πλατύσκαλο. Στην περιοχή βρίσκεται ένα μικρό μηχανηματάκι το οποίο στέκει σε ράμπες, ώστε να κατεβαίνει και να κινείται στην άμμο και στις καμπίνες.

Είναι φανερό πως γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια καθαρισμού της περιοχής. Δεν είχαμε χρόνο να γυρίσουμε όλο το χώρο. Η προσπάθεια, την οποία επαινούμε, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Θα επανέλθουμε μόλις ολοκληρωθεί.

Προηγουμενο αρθρο
Ένα «χελωνάκι» στον Άϊ Γκήτα
Επομενο αρθρο
Σε πανελλήνια τουρνέ το χειρουργικό συγκρότημα του Παύλου Πολάκη

4 Σχόλια

  1. Θοδωρής Αραβανής
    4 Μαΐου 2017 at 16:36 — Απάντηση

    Να δοθεί προς εκμετάλλευση άνευ ενοικίου σε ιδιωτική διαχείρηση με την συμφωνία αποκατάστασης του χώρου και των κτηρίων προοδευτικά και την δυνατότητα αυξημένης απόσβεσης των δαπανών και μειωμένης φορολόγησης ως κίνητρο τα πρώτα πέντε χρόνια, και απόλυτη τήρηση των φορολογικών διαδικασιών και λειτουργιών, για να αποτυπώνεται κάθε φορά η συσχέτιση κόστους ωφελειών του όλου σχεδίου.
    Πρώτα να αποκατασταθεί και να προσδιοριστεί η λειτουργική αξιακότητα έτσι και κατόπιν να συγκροτηθεί η συμφωνία για την διαχείρηση της προκύπτουσας όποιας υπεραξίας ενιαύσια.
    όταν έχεις το πρόβλημα μιας υπαρκτής απαξιωμένης δομής , που απαιτεί και κόστος άμεσο βραχυχρόνιο καταβλητέο και χρόνο για να συγκροτήθεί ως υπαρκτή αξία, δεν εμφαίνεις στην εκ προοιμίου κοστολόγιση προς διάθεση του υπαξιωμένου , για τον λόγο ότι δεν θα βρεθεί κανείς να επενδύσει σε υπαξίες.
    Και ο φαύλος αξιακός και δαπανηρός κύκλος θα συνεχιστεί, προσθέτοντας καταβλητέα δαπάνη, ακόμα και για την αποφυγή των σωρευτικών δυσλειτουργιών που προκαλεί η ύπαρξη της απαξιωμένης πλέον στον χρόνο δομής που οδηγείται μοιραία στην καταστροφή.
    Η υπεραξία που είναι εγγεγραμμένη ως δυνατότητα στην εν λόγω περιοχή ( είσοδος και πρώτο σημείο επαφής της Νήσου) και η ιστορική πλάζ της πόλης), είναι τεράστια εξαπλωμένη και στον μεσοχρόνιο και στον μακροχρόνιο διάστημα. Αρκεί να πάψουν οι βραχυχρόνιες κοντόφθαλμες στοχεύσεις.

  2. Vince
    4 Μαΐου 2017 at 14:35 — Απάντηση

    Δυστυχώς χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις, η εικόνα του κάστρου θα παραμείνει ίδια. Το “κράτος” / τοπική αυτοδιοίκηση δεν εχει την τεχνογνωσία ούτε οικονομικό κίνητρα να φέρει εις πέρας υπηρεςιες και υποδομεσ φιλική προς τον επισκέπτη / τουρίστα

  3. kωστας
    4 Μαΐου 2017 at 01:26 — Απάντηση

    Καλιο αργα παρα ποτε

  4. Άγγελος Σταγιάνος
    3 Μαΐου 2017 at 23:33 — Απάντηση

    Ένα τρανό παράδειγμα, πως όταν η κριτική γίνεται σωστά, έχει αποτέλεσμα! Όλοι εμείς, μέσα από το Άρωμα Λευκάδας και όχι μόνο ( που κάποιες φορές γινόμαστε “κακοί”), βάλαμε το λιθαράκι μας, θέλω να πιστεύω, για τις θετικές εξελίξεις. Και να προσθέσω και κάτι ακόμα. Είναι ”έξυπνο”, για τον κάθε αρμόδιο- υπεύθυνο, αλλά και όλους εμάς, ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΥΤΙΑ…

    Υ.Γ Βέβαια η συγκεκριμένη περίπτωση- κατάντια, ήταν το κάτι άλλο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.