HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΆσκηση αντιμετώπισης συνεπειών σεισμού από την Πυροσβεστική Λευκάδας

Άσκηση αντιμετώπισης συνεπειών σεισμού από την Πυροσβεστική Λευκάδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟ
ΠΕ. ΠΥ.Δ. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗ ΠΥΡ/ΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΛΕΥΚΑΔ
Ταχ. Δ/νση: Οδός Μαρίνας “Αλυκές”
Τ. Κ. 31 100 – ΛΕΥΚΑΔΑ
Τηλ. & FAX: 26450-20350-51&26450-20355

Στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης και εκπαίδευσης των υπαλλήλων της Π.Υ Λευκάδας & Π.Κ Βασιλικής και με την συμμετοχή και άλλων φορέων – Υπηρεσιών θα πραγματοποιηθεί άσκηση αντιμετώπισης συνεπειών σεισμού με την κωδική ονομασία ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ. 2019 την 28-3-2019 ημέρα Πέμπτη και Ω/ 10:00 στις εγκαταστάσεις του πρώην Κέντρου Νεότητας στην Λευκάδα .

Το σενάριο της Άσκησης περιελαμβάνει τον απεγκλωβισμό ενός (1) ελαφρά τραυματισμένου ατόμου από καταπλακωμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ανεύρεση – απεγκλωβισμός ενός (1) παγιδευμένου ατόμου που έχει χάσει τις αισθήσεις του λόγω πτώσης εξωτερικού προβόλου του κτιρίου και άλλων οικοδομικών υλικών, ανεύρεση – διάσωση (1) ατόμου με εγκαύματα από τον 1° όροφο και κατάσβεση μιας (1) εστίας πυρκαγιάς στον 1ο όροφο, συνέπεια εκδήλωσης σεισμού. Διαφυγή Πυροσβέστη – διασώστη από την ταράτσα του κτιρίου, λόγω ακαταλληλότητας κεντρικού κλιμακοστασίου, συνέπεια μετασεισμού και διάσωση ενός (1) ατόμου από μπαλκόνι 1ου ορόφου.

Η Άσκηση αποτελεί αντικείμενο εκπαίδευσης των πυροσβεστικών υπαλλήλων και των εμπλεκόμενων φορέων σε περιπτώσεις σεισμικών φαινομένων.

Προηγουμενο αρθρο
ΕΟΦ: Απαγορεύεται η διάθεση είκοσι επικίνδυνων καλλυντικών προϊόντων
Επομενο αρθρο
Πρόσληψη δύο (2) νέων Ιατρών στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.