HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΆτιμη «κενωνία», άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους κατεβάζεις! *

Άτιμη «κενωνία», άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους κατεβάζεις! *

Κατάκαρδα το έχουν πάρει οι Δημαρχιακοί, όπως μαθαίνω, με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιοποιήθηκε για την δημοτικότητα των αιρετών της περιφέρειας Ιονίων νήσων. Δείχνουν τον βουλευτή στα ύψη και τον δήμαρχο στα τάρταρα.

Γι΄ αυτό ξεκίνησαν τις σπασμωδικές κινήσεις, βλέπε τις κόντρες με το Επιμελητήριο. Αλλά υπάρχει και συνέχεια ενδεικτική της έλλειψης μέτρου και επαφής με την πραγματικότητα. Δυο φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν σ’ αυτή η ιστοσελίδα με τον Δήμαρχο να υπογράφει μια σύμβαση. Είναι γνωστό, πως οι συμβάσεις υπογράφονται -τουλάχιστον- απο δυο συμβαλλόμενα μέρη. Αλλά να φωτογραφίζεται το ένα μέρος μόνο, κομματάκι… «ηγεμονικό» μοιάζει. Μπα λάθος θα κάνω, από που και ως που, έχει «ηγεμονικές τάσεις» ο δήμαρχός μας…

Κατά την αποψή μου πάντως κακώς ανησυχούν για τα χαμηλά ποσοστά της έρευνας και τα χαμηλότερα της πραγματικότητας. Έπρεπε να το γνωρίζουν. Το είχα γράψει πριν από καιρό: αποτελούν μειοψηφία. Κι αν η έρευνα ήταν πιο ενδελεχής και όχι «θετικά ή μάλλον θετικά», το 28% του δήμαρχου να ήταν πολύ χαμηλότερο.

Η εκλογή της δημοτικής Αρχής με 54% στο δεύτερο γύρο, υπήρξε καθαρά συγκυριακή. Εκτός της συγκυρίας που έχει ονοματεπώνυμο, μέρος αυτής της επιτυχίας οφείλεται και στα εκτός Σύριζα πρόσωπα που στελέχωσαν το ψηφοδέλτιο. Συγκέντρωσαν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης και έδωσαν στην παράταξη του Δημάρχου υπερκομματική και ανεξάρτητη χροιά.

Κανένας όμως από τους μη Συριζαίους δεν «ζέστανε καρέκλα». Θυμίζουμε την ταχύτατη αποχώρηση του Γιώργου Κούρτη και στη συνέχεια των Ηλία Κοντογεώργη και Πάνου Γαζή. Επομένως τα κουκιά είναι μετρημένα. Δεν έχει «δύναμη» ο Σύριζα στη Λευκάδα. Καλό είναι να μην το ξεχνούν. Απόδειξη ότι και ο βουλευτής τους καταψηφίστηκε στους 9 μήνες!

Μάλιστα η οριστική αποχώρηση και από τα έδρανα της αντιπολίτευσης των δυο παραπάνω δημοτικών συμβούλων και κυρίως του Σπύρου Μαργέλη, τους έδωσε ακόμα ένα ατού, αφού δεν έχουν αντιπολίτευση πλέον. Ο Κώστας Γληγόρης είναι ο μόνος που μάχεται, αλλά είναι ένας. Το δημοτικό συμβούλιο είναι ένας θλιβερός μονόλογος του δημάρχου.

Έτσι έχουν τα πράγματα. Αν πήραν τα μυαλά τους αέρα καλό είναι να τα επαναφέρουν στη θέση τους. Πάντως η θητεία τους ήταν χρήσιμη. Έδωσαν και δίνουν καθημερινά μαθήματα στους πολίτες. Είδαν στην πράξη, πως δεν υπήρχε ούτε άλλο πρόγραμμα ούτε άλλες λύσεις, ούτε άλλη θεώρηση των πραγμάτων, όπως για πολλά χρόνια προπαγάνδιζαν. Άτολμοι, συντηρητικοί, ανοργάνωτοι, με ελάχιστες ικανότητες, έχουν περιχαρακωθεί σε έναν στενό κομματικό πυρήνα λίγων ατόμων και καμώνονται πως διοικούν.

Όσο για τις ηγεμονικές τάσεις, για πόσο ακόμα θα κορδώνονται..  Καλού κακού ας ρίξουν μια ματιά στα παλιά τους τα τεφτέρια. Οι ίδιοι έχουν μιλήσει και για την πίκρα του αποχωρισμού της εξουσίας αλλά και για τους ηγεμόνες…

Όπως έγραφε σε παλιότερες εποχές ο κ. Νικητάκης:

«Ο δήμαρχός μας κερδίζοντας… αγνόησε το γεγονός πως δεν κέρδισε μόνο μα πως κυρίως έχασε ο προηγούμενος και νόμισε πως έγινε «ηγεμόνας». Θεώρησε πως η καρέκλα του δημάρχου ήταν κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του και απέκτησε μονιμότητα. Αυτή η αίσθηση της μοναδικότητας κυκλοφορούσε στον αέρα μαζί του. Την οσφραινόσουν στις κουβέντες του και στον τρόπο που λειτουργούσε…. Το πρόβλημα είναι πως αν δεν είσαι προετοιμασμένος για την πτώση, και οι ηγεμόνες δεν είναι, αντιδράς τόσο άσχημα που εκτίθεσαι ακόμη περισσότερο. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ενός πολιτικού είναι ο τρόπος που αποδέχεται τη ήττα. Δεν είναι μικρό παιδί να αντιδρά σαν να του έκλεψαν τις καραμέλες!!!»

Ο Δημοτικός Σχολιαστής

* Από την ταινία «Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι» παραγωγής Καραγιάννης Καρατζόπουλος

Προηγουμενο αρθρο
Ο Άγγλος τραυματίας που ζούσε στη Λευκάδα έχασε την μάχη-Δωρεά οργάνων στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα
Επομενο αρθρο
Στιγμιότυπα από την θεατρική παράσταση «Θα κλάψουνε Μανούλες»

5 Σχόλια

  1. dope
    5 Ιανουαρίου 2018 at 16:57 — Απάντηση

    εσυ τι πιστευεις τελικα αγαπημενε της Ντιανας, ηταν συγκυριακη ή ανταλαγη ψηφων, η νικη των υπαλληλων στιςΔ .Ε? Οσο για το σανο μην φοβασαι εχετε το μονοπωλιο .

  2. Anwnimos
    27 Δεκεμβρίου 2017 at 08:57 — Απάντηση

    Δώσε πόνο Καρανίκα τρόλ του Σύριζα της Λευκάδας. Μόλις κέρδισες επάξια 60λεπτα του ευρώ.
    Υ. Γ.: η μετάφραση του Google translate καλύτερο συντακτικό σχολίου έχει. Μήπως να το δοκιμάσεις

  3. dope
    26 Δεκεμβρίου 2017 at 16:36 — Απάντηση

    συγκυριακη δεν τη λες μαλλον αλαξοκωλια, και ασε και τον πεπιτο να γραψει κατι

    • Jim Adams
      2 Ιανουαρίου 2018 at 13:44 — Απάντηση

      Αν δεν γνωρίζεις τη διαφορά μεταξύ συγκυρίας και αλαξοκωλιάς (πολύ decadence λέξη φίλε μου, μη ρίχνεις τόσο το είπεδο σου) μην τις χρησιμοποιείς. Αν εννοείς συγκυριακή/ αλαξοκωλιά την αντίδραση στις Δημοτικές εκλογές των ψηφοφόρων της ΝΔ στην απόφαση των τοπικών παραγόντων να τους εκλάβουν ως καταναλωτές σανού τότε δεν έχεις καταλάβει τις συνέπειες ηλίθιων πολιτικών επιλογών. Την επόμενη φορά θα ζητήσω να κάnει σχόλιο o Captain Cooper (o αρχηγός των σερίφηδων του ΤEXAS.

  4. Jim Adams
    26 Δεκεμβρίου 2017 at 14:01 — Απάντηση

    Ακόμη άλλο ένα φαιδρό και επιεικώς γελοίο σχόλιο του γνωστού ”Δημοτικού Σχολιαστή”, όπως εξ άλλου είναι όλα τα σχόλια του, έμπλεα εμπάθειας και complex. Bασισμένο: (1). σε μία λογική Καραγκιόζη ”τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σου, δικά μου” ( συγκυριακή η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις Δημοτικές εκλογές αλλά καταψήφιση η ήττα στις Βουλευτικές),. Έτσι είναι αφού έτσι του αρέσει του ΔΣ. Δεν θα διαφωνήσω να μην τον κακοκαρδίσω χρονιάρες μέρες που είναι. (2) σε μία εξ ίσου φαιδρή δημοσκόπιση η οποία δεν αντέχει επιστημονικής κριτικής που ακόμη και έτσι ο ΔΣ δεν μπόρεσε να διαβάσει πίσω από τους τίτλους Καί όπως πάντα απόλυτα προβλέψιμο η σύγχρονη αυθημερόν αναπαρωγωγή στό γνωστό (…). Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει. Χρόνια πολλά και εις άλλα με υγεία και καλά ξυπνητούρια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.