HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΈκτακτη συνάντηση Θ. Καββαδά με Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για την Υγεία στην Λευκάδα

Έκτακτη συνάντηση Θ. Καββαδά με Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για την Υγεία στην Λευκάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λευκάδα, 12 Μαρτίου 2020

Έκτακτη συνάντηση του Θανάση Καββαδά στην Πάτρα με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για την Υγεία στην Λευκάδα

Σε συνέχεια συνάντησης που είχε προχθές ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς με τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια και τον Υφυπουργό κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, επεδίωξε και είχε σήμερα έκτακτη συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ.Γιάννη Καρβέλη, στην Πάτρα, προκειμένου να συζητήσουν τη θωράκιση των υπηρεσιών υγείας της Λευκάδας.

Συζητήθηκαν τα έκτακτα μέτρα και οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, καθώς και η κάλυψη των υφιστάμενων κενών στο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Λευκάδας και Βασιλικής.

Έπειτα από συνεννόηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κ.Μπάκαβο, και τους Προϊσταμένους των Κέντρων Υγείας, ο κ. Καββαδάς ζήτησε το αίτημα που θα υποβληθεί για πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτών, στο πλαίσιο των 2.000 έκτακτων προσλήψεων, να καλύπτει όλα τα κενά, τόσο στο Νοσοκομείο, όσο και στα Κέντρα Υγείας του νησιού. Στόχος των προσλήψεων είναι, μεταξύ άλλων, να εξασφαλιστεί επαρκές προσωπικό και για το άνοιγμα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Λευκάδας.

Ο κ.Καββαδάς ενημερώθηκε ότι, εν αναμονή των έκτακτων προσλήψεων και των αποτελεσμάτων της προκήρυξης για τους 12 μόνιμους γιατρούς, και έπειτα από τον πρόσφατο διορισμό καρδιολόγου, δύο νοσηλευτριών, μιας τεχνολόγου ιατρικών εργαστηρίων και ενός τραυματιοφορέα, πριν δυο μέρες, αναμένεται άμεσα η περαιτέρω ενίσχυση του νοσοκομείου με μία επικουρική πνευμονολόγο και τέσσερις νοσηλεύτριες. Επιπλέον θα έρθουν τρεις αγροτικοί ιατροί, ενώ άμεσα θα σταλούν από το Υπουργείο Υγείας μέσα ατομικής προστασίας για το προσωπικό των υγειονομικών μονάδων.

Επίσης, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Βουλευτή, και σε συνέχεια της επίσκεψης τεχνικού κλιμακίου πριν λίγες ημέρες στην Λευκάδα, ο Διοικητής θα εγκρίνει την προσωρινή μεταστέγαση των τροφίμων του Γηροκομείου στο Τμήμα της Παθολογικής του πρώην Νοσοκομείου. Ακόμη, ο Βουλευτής ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η μελέτη για τη διαμόρφωση του οικήματος της πρώην Νεφρολογικής Κλινικής πλησίον του παλιού νοσοκομείου, όπου θα μετεγκατασταθεί το Κέντρο Υγείας Λευκάδας, και που θα εξοικονομήσει περίπου 20.000 ευρώ το χρόνο από ενοίκια.

Επιπλέον, συζητήθηκε η πρόοδος των εργασιών στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής, όπου χθες εγκαταστάθηκε εργολάβος για την εκτέλεση εργασιών όπως η σύνδεση της αποχέτευσης με τον βιολογικό καθαρισμό, η διευθέτηση του εκτεθειμένου καλωδίου της ΔΕΗ και επισκευές μέσα και έξω από το κτίριο. Επίσης, ο Βουλευτής ενημέρωσε ότι εντός των ημερών ολοκληρώνεται η μελέτη για να ανακαινισθεί ριζικά το Κέντρο Υγείας Βασιλικής, και να βρεθεί χρηματοδότηση, ώστε το Κ.Υ. να γίνει μια πρότυπη και σύγχρονη υγειονομική μονάδα στη Νότιο Λευκάδα. Ο Διοικητής από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι θα βοηθήσει σε όλα όσα αναφέρθηκαν, και επιπλέον υποσχέθηκε ότι θα τηρήσει τη δέσμευσή του για να δοθεί ένα ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Βασιλικής από τα δέκα που θα πάρει η 6η ΥΠΕ.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ.Καββαδάς δήλωσε:

«Χθες παρακολουθήσαμε το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενόψει της επιδημίας του κορονοϊού. Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την έκτακτη πρόσληψη 2.000 ιατρών, με διετείς συμβάσεις, σε όλη την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά την Λευκάδα, θέλω να τονίσω ότι ενώ το Υπουργείο και η 6η ΥΠΕ έχουν τη διάθεση να καλύψουν όλα τα κενά, η έκβαση των προσλήψεων εξαρτάται και από τις αιτήσεις που θα γίνουν. Γι’ αυτό κάνω έκκληση σε ιατρούς και νοσηλευτές να δηλώσουν και να επιλέξουν να εργαστούν στις δομές υγείας της Λευκάδας.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ.Καρβέλη, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας, κ.Μπάκαβο και τους Προϊσταμένους των Κέντρων Υγείας Λευκάδας και Βασιλικής, κ.Ευστάθιο Κατωπόδη και κ.Ελένη Κατωπόδη για την άριστη συνεργασία που έχουμε, αλλά και όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό για την ανεκτίμητη προσφορά τους.

Έπειτα και από την πρώτη, τραγική απώλεια ζωής από τον κορονοϊό, θέλω για μια ακόμα φορά να συστήσω ψυχραιμία και, κυρίως, υπευθυνότητα. Αν τηρούμε τις υποδείξεις των ειδικών, μειώνουμε δραστικά την απειλή έκθεσης για εμάς και τους αγαπημένους μας. Προστατεύοντας τον εαυτό μας, προστατεύουμε το σύνολο και μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι η Ελλάδα θα διαφύγει τον κίνδυνο.»

Προηγουμενο αρθρο
Κορωνοϊός: 117 τα κρούσματα στην Ελλάδα, διερευνώνται άλλα 15 -Κλείνουν κέντρα διασκέδασης, γυμναστήρια, παιδότοποι
Επομενο αρθρο
Λευκάδα 1798: Σημειώσεις του υποπλοιάρχου του Ρωσικού στόλου Γιεγκόρ Μεταξά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.