HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΈναρξη του κινηματογράφου «Απόλλων» με την «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη

Έναρξη του κινηματογράφου «Απόλλων» με την «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί φίλοι του κινηματογράφου
Σας γνωρίζουμε ο Κινηματογράφος ΄΄ΑΠΟΛΛΩΝ΄΄ θα σας ταξιδεύει και πάλι στη φιλόξενη αίθουσά του, ξεκινώντας με την εξαιρετική ταινία του Παντελή Βούλγαρη ΄΄ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ΄΄ που ζητήσατε να ξαναπροβάλλουμε.

Η ταινία βραβεύτηκε σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ και φέτος είναι υποψήφια για το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Ταινία: ΄΄ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ΄΄

Προβολές: Από ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ έως και την ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ώρες Προβολών : 7.00 μ.μ & 9.50 μ.μ (λόγω της μεγάλης διάρκειας της ταινίας)

Υπόθεση:

Μικρά Αγγλία έλεγαν κάποτε την Άνδρο, χάρη στη ναυτιλία της που τολμούσε να υψώσει το ανάστημά της και να κοιτάξει στα μάτια την θαλασσοκράτειρα Μεγάλη Βρετανία.

Μικρά Αγγλία λέγεται και το πλοίο πάνω στο οποίο θα μπαρκάρει κάποτε ο Σπύρος, ο άντρας που θα μπει ανάμεσα στις δύο κόρες ενός ανδριώτη πλοίαρχου.

Η εσωστρεφής Όρσα, η μεγάλη κόρη, τρέφει για αυτόν έναν θηριώδη έρωτα που θα μείνει ανεκπλήρωτος, καθώς η μητέρα της θα την υποχρεώσει να παντρευτεί έναν πλούσιο καραβοκύρη. Αργότερα, πλοιοκτήτης και αυτός πια -συνεπώς άξιος για να μπει στην οικογένεια- ο Σπύρος θα παντρευτεί τη μικρή και επαναστάτρια κόρη, τη Μόσχα.

Τα δύο ζευγάρια θα κατοικήσουν στο ίδιο σπίτι με ένα λεπτό ξύλινο ταβάνι ανάμεσά τους. Η Όρσα θα αφουγκράζεται τα βήματα, τα τριξίματα και τα φιλιά και το μαχαίρι θα μπαίνει όλο και πιο βαθιά μέσα της. Αυτό βέβαια όσο οι άντρες βρίσκονται στο νησί και δεν είναι φευγάτοι στα καράβια.

Η ιστορία διαδραματίζεται στην εικοσαετία από το 1930 μέχρι το 1950. Πίσω από το ασίγαστο πάθος της Όρσας που αποτελεί την κινητήρια δύναμη του δράματος, αναδύεται ο ασφυκτικός μικρόκοσμος του νησιού εκείνης της εποχής και τα αποπνικτικά ήθη του: οι κοινωνικές συμβάσεις, η ιδιότυπη μητριαρχία που έχει επιβληθεί από την απουσία των αρσενικών, το πάθος για κοινωνική άνοδο και εξουσία…

Και βέβαια, η πορεία των χαρακτήρων διασταυρώνεται με τα μεγάλα γεγονότα που άλλαξαν τη μοίρα του νησιού και της Ελλάδας. Με τον πόλεμο, με τους τορπιλισμούς των εμπορικών πλοίων, με την Κατοχή και τον εμφύλιο.

** Το μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη ΄΄ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ΄΄, κυκλοφόρησε το 1997 κερδίζοντας το κρατικό βραβείο και συγκινώντας μεγάλο μέρος του αναγνωστικού κοινού. Δεκαέξι χρόνια μετά, η ιστορία των δύο αδελφών που μοιράζονται τον ίδιο –απόντα- άντρα, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη σε σενάριο της Καρυστιάνη και σκηνοθεσία του Παντελή Βούλγαρη.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Προηγουμενο αρθρο
Βλάβη υπέστη η πλωτή γέφυρα της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Παιδιά που ήταν πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.