HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΈναρξη των Γιορτών Λόγου και Τέχνης με «Tango el Greco»

Έναρξη των Γιορτών Λόγου και Τέχνης με «Tango el Greco»

Με μια συναυλία αφιέρωμα στις μεγαλύτερες επιτυχίες του Ελληνικού Tango, από την ορχήστρα της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας και διακεκριμένους λυρικούς καλλιτέχνες έγινε χτες το βράδυ (26/7) η έναρξη των φετινών Γιορτών Λόγου και τέχνης.

Πανέμορφα παλιά τραγούδια πλημμύρισαν το Ανοιχτό θέατρο. Μας μεταφέρουν νοερά στην χρυσή ρομαντική Belle Epoque της Αθήνας του 1930-1955.

Προσωπικά αυτή τη μουσική και τα τραγούδια, τα γνωρίσαμε και τα αγαπήσαμε μέσα από το ραδιόφωνο σε εκπομπές αφιερώματα που έκανε για πολλά χρόνια, εποχές που δεν υπήρχε τηλεόραση. Αποτελούν ένα ξεχωριστό κομμάτι της Ελληνικής μουσικής άγνωστο ίσως στο ευρύ κοινό. Με χαρά είδαμε από την προσέλευση του κόσμου, ότι έχει ακόμα πολλούς θαυμαστές.

Τη μουσική διεύθυνση και ενορχήστρωση της παράστασης έκανε ο Παναγής Μπαρμπάτης. Ακούστηκαν τραγούδια των: Αττίκ, Σουγιούλ, Γιαννίδη, Σπαρτακου, Γούναρη, Πολυμέρη, Μαρούδα, Μουζάκη, Μωράκη, κ.α.

Η παράσταση ήταν άψογη μουσικά και χορευτικά, από αυτές που σπάνια μας δίνεται η εύκαιρα να παρακολουθήσουμε.

Προηγουμενο αρθρο
Ψάρεψαν τεράστιο Ξιφία 360 κιλών στον Αστακό
Επομενο αρθρο
Tango El Greco στη Λευκάδα - Άστο το χεράκι σου (video)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.