HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΈνας πρωτότυπος, άγνωστος εκθέτης

Ένας πρωτότυπος, άγνωστος εκθέτης

Ενας πρωτότυπος, άγνωστος εκθέτης. Σίγουρα λάτρης των θαλασσών μας. Με τίτλο “Ελληνικές θάλασσες” κάποια από τα ψάρια των θαλασσών μας, αποξηραμένα σε δημόσια θέα. Κάποτε απέναντι από τον φούρνο του Σπύρου Δεϊβέκη, κοντά στην Παναγία των Ξένων. Οι ονομασίες είναι του εκθέτη:

VALLISTIS – Βαλιστής – πετροφάγος

MENIΔΑ, LABENA, ΟΚΤΑΠΟΥΣ, SCATHARI, BALAS, Σαργομούρμουρας, Σκιός, SAGRI, ΚΑΠΟΝΙ, Χριστόψαρο, LETHRINI, BELINA, VACALAOS.

Διακρίνονται ακόμη αστακός, σαλάχι, χελιδονόψαρο

 ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Σημείωση: Από σχολια στο ΦΒ προκύπτει ότι εκθέτης ήταν ο Σπύρος Γαντζίας (υπάλλ. Δ/νσης Γεωργίας,ερασιτέχνης ψαράς, χορωδός και προστάτης του νησιού Αγιος Νικόλαος. Το εγκαταλειμμένο σπίτι ήταν το πατρικό του Ηλία Λογοθέτη (Φρούφαλου).

Προηγουμενο αρθρο
Πράσινο φως από τους λοιμωξιολόγους για το άνοιγμα όλου του λιανεμπορίου -Από τη Δευτέρα ραντεβού και click away
Επομενο αρθρο
Παραχωρείται για δύο έτη το παλιό νοσοκομείο για προσωρινή στέγαση του Γηροκομείου

2 Σχόλια

  1. Δημήτρης ( Τάκης ) Γαντζίας
    19 Ιανουαρίου 2021 at 13:45 — Απάντηση

    Θα κάνω κι εγώ το σχόλιο μου για τον ” Άγνωστο Εκθέτη ” Ναι , πρόκειται για τον Σπύρο Γαντζία με το παρατσούκλι ” Γκανάρας” , έναν εξαίρετο άνθρωπο και μία κλασσική φιγούρα μπουρανέλλου!
    Θέλω ακόμα να προσθέσω, ότι ο Σπύρος Γαντζίας- Γκανάρας με άλλους φιλόμουσους λευκαδίτες κι εγώ με φίλους- συμμαθητές μου μικρότεροι σε ηλικία ,γίναμε τα πρώτα μέλη της ” Νέας Χορωδίας ” και με πρώτο μαέστρο τον Νίκο Θάνο ( Μορίνα ) .
    Μιλάμε για το 1964 .!!!

  2. Κρητικός Σπύρος
    15 Ιανουαρίου 2021 at 16:12 — Απάντηση

    Από σχολια στο ΦΒ προκύπτει ότι εκθέτης ήταν ο Σπύρος Γαντζίας (υπάλλ. Δ/νσης Γεωργίας,ερασιτέχνης ψαράς, χορωδός και προστάτης του νησιού Αγιος Νικόλαος. Το εγκαταλειμένο σπίτι ήταν το πατρικό του Ηλία Λογοθέτη (Φρούφαλου)

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.