HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΈνας χρόνος λειτουργίας της Δομής Ενημέρωσης Ανέργων και Επιχειρήσεων στη Λευκάδα

Ένας χρόνος λειτουργίας της Δομής Ενημέρωσης Ανέργων και Επιχειρήσεων στη Λευκάδα

Στο γραφείο της Equal Society στη Λευκάδα λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο η Δομή Eνημέρωσης Aνέργων και Eπιχειρήσεων, μία μη κερδοσκοπική δράση ενημέρωσης για διαθέσιμες θέσεις απασχόλησης που έχει απώτερο σκοπό τη διασύνδεση των ανέργων με την αγορά εργασίας και την ενίσχυση των επιχειρήσεων, ώστε να βρουν το κατάλληλο προσωπικό.

Η καινοτομία της δράσης έγκειται στην προσπάθεια συγκέντρωσης κενών θέσεων εργασίας, που αφορούν τη δραστηριότητα τοπικών επιχειρήσεων τόσο στο νησί, όσο και στη γύρω περιοχή. Αρκετές είναι οι φορές που έχουν αναρτηθεί θέσεις και για τις περιοχές Μεγανησίου, Πρέβεζας και Παλαίρου.

Κάθε εβδομάδα γίνεται καταγραφή των ενεργών θέσεων εργασίας, όλων των ειδικοτήτων, με σκοπό να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι για εύρεση εργασίας.

Ταυτόχρονα οι άνεργοι που επισκέπτονται την Equal Society υποστηρίζονται με σεμινάρια εύρεσης εργασίας και σύνταξης βιογραφικού σημειώματος αλλά και με εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως η χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ένα χρόνο τώρα έχουν δημοσιευθεί περίπου 500 θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένου και των θέσεων από προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού σε δημόσιους φορείς.

Στο εξωτερικό τέτοιες δομές ενημέρωσης θέσεων εργασίας όπως αυτή, λειτουργούν σε τοπικό επίπεδο και βοηθούν σημαντικά στην ενημέρωση των πολιτών. Αντίστοιχες δομές λειτουργούν στους χώρους των πανεπιστημίων, προσπαθώντας να διασυνδέσουν τους φοιτητές με την αγορά εργασίας.

Η μεθοδική έρευνα και ο έλεγχος της EQUAL SOCIETY για εύρεση θέσεων εργασίας αποτυπώνεται κάθε εβδομάδα στον ειδικά διαμορφωμένο πίνακα της Δομής που φιλοξενεί το ενδιαφέρον των επαγγελματιών για εύρεση υπαλλήλων. Σημαντική είναι η προσφορά των επαγγελματιών που έρχονται σε επαφή με την Equal Society για να καταχωρήσουν δωρεάν την αγγελία τους στον πίνακα της Δομής. Μέσα από την ενημέρωση που παρέχει το γραφείο της Equal Society και μέσα από τη δημοσιοποίηση του Πίνακα των θέσεων εργασίας δίνεται η δυνατότητα σε εκατοντάδες συμπολίτες να ενημερώνονται εβδομαδιαίως για τις ευκαιρίες απασχόλησης στην εδώ περιοχή.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος εργασίας υπάρχει και από ανθρώπους που θέλουν να έρθουν στη Λευκάδα να εργαστούν και να μείνουν ακόμη και μόνιμα. Ενδεικτικά αναφέρονται οι περιοχές όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αμφιλοχία, Πάλαιρο, Βόνιτσα, Αγρίνιο, Πρέβεζα, Πάτρα και Ιωάννινα.

Η Δομή Ενημέρωσης Ανέργων και Επιχειρήσεων θα ενισχυθεί με επιπλέον πληροφορίες για προγράμματα επιχειρηματικότητας μέσω ΕΣΠΑ, εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα. Για τους νέους θα προστεθούν πληροφορίες για σπουδές, μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα, υποτροφίες και προγράμματα εθελοντισμού και πρακτικής εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο γραφείο του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού EQUAL SOCIETY που βρίσκεται στην Kεντρική Πλατεία της Λευκάδας, 1ος όροφος, τηλέφωνο επικοινωνίας: 26450 22578. Email: equallefkada@gmail.com . Κάθε εβδομάδα η Δομή Ενημέρωσης Ανέργων και Επιχειρήσεων βρίσκεται αναρτημένη και στο blog του Οργανισμού http://equalsociety.wordpress.com καθώς και στο γκρουπ της Equal Society στο Facebook https://www.facebook.com/groups/192804007438418/761401270578686/?notif_t=group_activity

Επίσης ενημερωθείτε για τις δράσεις της Equal Society στην ιστοσελίδα www.equalsociety.gr και στη σελίδα της στο Facebook https://www.facebook.com/equalsociety1

ΔΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

21/07 έως 28/07/2014

 

Α/Α

 

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΣΗΣΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
1ΑΤΟΜΟ ΓΙΑ ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥΕμπειρία. Καλοκαιρινή σαιζόν. Δυνατότητα διαμονής.Κος Μανωλίτσης 6932567501Ξενοδοχείο “Rouda Bay”, Πόρος
2ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΕΡΑΙΩΝ FORTHNET ΚΑΙ NOVA.Από 20 έως 30 ετών.Αρματάς Νικόλαος

6937414869

Επιχείρηση «Αρματάς Νικόλαος», στην οδό Πεφανερωμένης Λευκάδας.
3ΝΕΟΣ ΕΩΣ 30 ΧΡΟΝΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟΚαθήκοντα: Παραλαβές, παραδόσεις, επισκευές και συντηρήσεις. Γνώσεις Η/Υ και Αγγλικών. Προϋπηρεσία θα εκτιμηθεί.Νίκος Σταματάκης 2645025340Eπισκευέςσκαφών Ionian Marine Safety, Λευκάδα.
4ΚΟΠΕΛΑ ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΓια μερική απασχόληση, πρωινές ώρες (8.00 πμ με 12.00 μμ). Εργασία μέχρι τέλος Αυγούστου.Κα Ζαβιτσάνου 6938441943Ξενοδοχείο στον Άγιο Νικήτα.
5ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΩΛΗΤΗΣΠροϋπηρεσία. Με γνώσεις στην αγορά τροφίμων.Πληροφορίες εντός του καταστήματος και στο τηλέφωνο 2645029064 Κακλαμάνη Βασιλική.Musses στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.
6ΚΟΠΕΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΩΙΝΟΥ ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥΠρωινό ωράριο από 6.30πμ , για πλήρες οκτάωρο ή ημιαπασχόληση λιγότερες ώρες. Αγγλικά , προϋπηρεσία. Επιθυμητό το μεταφορικό μέσο.Νίκος Αργύρης 6974.074.362Hotel Adriatica, Νικιάνα.
7ΑΤΟΜΟ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΈως 40 ετών για εποχική απασχόληση. Δυνατότητα διαμονής.Φέτσης Αλέξιος 6972031645Ταβέρνα «Νικήτας», στον Άγιο Νικήτα
8ΚΟΠΕΛΑ ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΕΕργασία για όλο το χρόνο. Απαραίτητη η εμπειρία. Από 25 μέχρι 30 ετών.Σέρβου Μαρία 26450 21094Piccolo café, Λευκάδα
9ΜΠΑΡΜΑΝΜε γνώσεις κουζίνας για δίμηνη απασχόληση με διακεκομμένο ωράριο (πρωί-απόγευμα)Μανωλίτσης Αρης 2645072003Ξενοδοχείο LA CASA DI NONNA στην Νικιάνα Λευκάδας
10ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ E-GNOSIS.ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ. ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ CAMBRIDGE. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ.ΕqualSociey 2645022578, κεντρική πλατεία Λευκάδας.www.equalsociety.gr & www.e-gnosis.gr

email: equallefkada@gmail.com

 

 

 

 

Προηγουμενο αρθρο
Διαδοχικές συλλήψεις στην Λευκάδα για χρέη προς το Δημόσιο
Επομενο αρθρο
Γιορτή Αγίου Παντελεήμονα στους Καρυώτες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.