HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΈνα αποχαιρετισμό στο σύντροφο το Μάρκο Λάζαρη

Ένα αποχαιρετισμό στο σύντροφο το Μάρκο Λάζαρη

Γράφει ο Παναγιώτης Σκληρός

Ένα αποχαιρετισμό στο σύντροφο το Μάρκο Λάζαρη θέλω να στείλω που έφυγε με τη βροχή!

 Ήταν στυλοβάτης στο κίνημα στην ορεινή Λευκάδα και ειδικά στους Σφακιώτες μαζί με τόσους άλλους αγωνιστές για μια αλλαγή στην πατρίδα μας. Και την χαρήκαμε όλοι αυτήν την αλλαγή με όλα τα λάθη και τις παραλήψεις. Εξ άλλου η ζωή του πάντα ήταν ένας αγώνας. Τίμιος αγώνας, όπως κι ο ίδιος. Πάντα συνεπής, σοβαρός, υπεύθυνος, ανιδιοτελής, δίκαιος και πρόθυμος για κοινωνική προσφορά.

Σε μας τους νεότερους έδινε «τόπο» να περάσουμε  παρότι τα αγωνιστικά του παράσημα ήταν πολλά κι η δημοκρατική του καταβολή παντοτινή.  Η επιβίωση και η προκοπή της οικογένειάς του ήταν στην κορυφή. Χτυπήθηκε από την απώλεια του Σπύρου αλλά κράτησε και δεν λύγισε.

Η ζωή σου ήταν ένας διαρκής αγώνας για την επιβίωση και την κοινωνική δικαιοσύνη παράδειγμα ζωντανό για όλους μας. άλλος ένας Λάζαρης έφυγε άλλο ένα δημοκρατικό κενό στους Σφακιώτες.

Πάντα ψηλά θα σ έχουμε Μάρκο, όπως και τις σημαίες που καρφώναμε ψηλά στα δέντρα όταν γιορτάζαμε τις νίκες μαζί με όλους τους άλλους συντρόφους.

Καλό παράδεισο  Μάρκο Λάζαρη.

Προηγουμενο αρθρο
Παράταση προθεσμίας (5η) στο έργο: «Κατασκευή – Αναβάθµιση οδικής σύνδεσης Λευκάδας µε τον οδικό άξονα Άκτιο – ∆υτικός Άξονας»
Επομενο αρθρο
Χειρόγραφος τοπογραφικός χάρτης Λευκάδας και Αμβρακικού του 1757

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.