HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΈνα μεσημέρι στης αμμόγλωσσας τα μέρη

Ένα μεσημέρι στης αμμόγλωσσας τα μέρη

DSCN5181

DSCN5185

Ήταν 2 η ώρα το μεσημέρι όταν αποφασίσαμε να πάμε μέχρι την παραλία του Κάστρου. Για να είμαστε ειλικρινής, το κίνητρο μας, ήταν εκείνο το μικρό λιβαδάκι από παπαρούνες, που σχηματίζεται κάθε τέτοια εποχή δίπλα στο οινοποιείο του ΤΑΟΛ.

DSCN5163

Αφήσαμε το αυτοκίνητο δίπλα στο κουφάρι του πρώην εργοστασίου. Οι σωροί της άμμου καλά κρατούν στην περιοχή. Παρ’ όλη την καταστροφή και την κακογουστιά δεν περνάει απαρατήρητο, πως η άμμος μας είναι καρπερή! Όλοι η σωροί έχουν στολιστεί με κίτρινες παπαρούνες. Λες και η φύση μας κοροϊδεύει παρά τη ζημιά που της κάνουμε.

DSCN5164

Μέσα στο μήνα, δήλωσε ο Δήμαρχος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, θα μπει και η τελευταία υπογραφή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για την διευθέτηση του θέματος της μεταφοράς της άμμου στις παραλίες. Ο ίδιος ήταν αισιόδοξος, πως η εταιρεία που κατασκευάζει το έργο θα αναλάβει τη μεταφορά της. Μακάρι, γιατί αν δεν συμβεί αυτό, τότε το: «σύντομα θα μεταφερθεί η άμμος» που βιάστηκαν κάποιοι να πανηγυρίσουν, θα μείνει μάλλον ευσεβής πόθος. Αν δεν συμβεί αυτό, η μεταφορά θα πάρει χρόνο. Μιλάμε για ένα καινούργιο έργο, το οποίο χρειάζεται ο,τι κάθε έργο και το σπουδαιότερο ένα κονδύλι 200 με 300 χιλιάδες ευρώ.

DSCN5180

Η παραλία του Κάστρου πάντως είναι πανέμορφη και οι πρώτοι κολυμβητές έκαναν ήδη την εμφάνιση τους.

DSCN5187

DSCN5189

Τοποθετήθηκε και η γαλάζια σημαία με όλα τα συνεπακόλουθά της.

DSCN5190

Το κουφάρι του πρώην τουριστικού περιπτέρου στέκει ακόμα όρθιο. Μαθημένο στις φουρτούνες. Απ’ όσο θυμόμαστε, τον περσινό Μάιο, είδε δώσει ως προθεσμία για την ολοκλήρωση των διαδικασιών της αξιοποίησής του, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου. Ήθρε ο φετινός Μάιος και ακόμα τίποτα. Υπομονή να’χουμε!

DSCN5196

DSCN5197

Η αμμόγλωσσα σκάει μυτούλα! Δείχνει να μεγαλώνει ξανά. Δεν υπάρχουν μηχανήματα πάνω της. Μόνο ένας σωρός με άμμο. Γύρω – γύρω υπάρχει καινούρια άμμος, αλλά στο κέντρο της παραμένουν τα χώματα, απομεινάρια των εργασιών.

DSCN5203

DSCN5209

DSCN5211

Οι τρεις βραχίονες μέλει να αποδειχτεί αν εκπληρώνουν το σκοπό για τον οποίον κατασκευάστηκαν. Πάντως αν θυμόμαστε καλά, όταν κατασκευάστηκαν, έμοιαζαν με λιθιές, με φράχτες. Τώρα δείχνουν πέτρες ατάκτως τοποθετημένες. Δεν είμαστε ειδικοί, μπορεί να κάνουμε και λάθος…

DSCN5215

DSCN5216

Φορούσαμε μακρύ μανίκι και ζηλέψαμε όσους κολυμπούσαν και χαίρονταν τη θάλασσα, παρά το γνωστό μας αυτή την ώρα αεράκι. Καλή αρχή σε όσους ξεκίνησαν τα μπάνια.

Προηγουμενο αρθρο
Ξένοι περιηγητές έγραψαν για τη Λευκάδα (1682,1802,1817)
Επομενο αρθρο
Διεθνής Ημέρα Μουσείων στη Δημόσια Βιβλιοθήκη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.