HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΈνα παλιό λεωφορείο

Ένα παλιό λεωφορείο

Η φωτογραφία δείχνει να είναι πολύ παλιά, το ίδιο και το λεωφορείο. Πρέπει να είναι λεωφορείο 14 θέσεων. Μπροστά πάνω από το ανοιγμένο τζάμι του οδηγού γράφει «ΛΕΥΚΑΔΑ»!

33

«Στο πίσω μέρος τους υπήρχε μια μεταλλική σκάλα, που οι αχθοφόροι αρχικά, στη συνέχεια οι εισπράκτορες με τη βοήθεια του οδηγού, ανέβαιναν στην οροφή τους και τοποθετούσαν τις αποσκευές των επιβατών. Μια διαδικασία αρκετά χρονοβόρα διότι τα λογής πράγματα, θα έπρεπε να δεθούν καλά, γιατί υπήρχε ο κίνδυνος, από τα πολλά «χοροπηδητά των τροχών των λεωφορείων, πάνω στους υποτυπώδεις δρόμους της εποχής εκείνης, είτε να χαθούν κατά τη διαδρομή, είτε να καταστραφούν.

Το ταξίδι μπορούσε να διαρκέσει για ώρες πολλές. Οι άνθρωποι προσπαθούσαν να βολευτούν στα σκληρά και άβολα καθίσματα, ενώ σε κάθε λακκούβα που έπεφταν οι τροχοί, ή στις πέτρες που «καβαλούσαν», ακουγόταν ένα παρατεταμένο ωωχχχ!!. Όσο δε για τη σκόνη που «σηκωνόταν» από τους χωματόδρομους και που κυκλοφορούσε ελεύθερα μέσα στο λεωφορείο, καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού, αυτό είναι μια άλλη ιστορία…»

Σχετικά άρθρα: Παλιά λεωφορεία: Αγκομαχώντας στη Σκαντζολιά

Προηγουμενο αρθρο
Φθινοπωρινή γαλήνη II
Επομενο αρθρο
Αναμάσημα ατιμώρητης αηδίας χωρίς μια συγνώμη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.