HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΈνα «παλιό» σπιτάκι της Νεάπολης

Ένα «παλιό» σπιτάκι της Νεάπολης

IMG_0360

Μόλις πρόσφατα καθαρίστηκε ο περιβάλλων χώρος κι έτσι το σπίτι φαίνεται καθαρά πλέον από κάθε πλευρά. Σήμερα το πρόσεξα. Στην αρχή νόμισα ότι ήταν ένα, από τα εναπομείναντα παλιά πηλόχτιστα σπίτια της Νεάπολης που στέγασαν πρόσφυγες μετά την μικρασιατική καταστροφή. Στην αυλή του υπάρχει πηγάδι και ένα αυτοσχέδιο «παλιάς κοπής» πλυσταριό.

IMG_0359

Όπως με πληροφόρησε ο συνεργάτης μας Νίκος Βαγενάς το συγκεκριμένο ισόγειο σπιτάκι, όπως και αρκετά άλλα στη Νεάπολη, ανήκουν σε μια άλλη κατηγορία. Χτίστηκαν μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1948 για να στεγάσουν σεισμόπληκτους. Είναι κατασκευασμένα με ειδικό τσιμεντόλιθο και σαν κατασκευές είναι πανίσχυρες και αθάνατες.

Εφημερίδα «Καθημερινή» 1η Ιουλίου 1948
Εφημερίδα «Καθημερινή» 1η Ιουλίου 1948
Προηγουμενο αρθρο
Λευκάδα, η ομηρική Ιθάκη: Η θεωρία του W. Dörpfeld
Επομενο αρθρο
Σε κυκλοφορία το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ

1 Σχόλιο

  1. παϊσιος
    25 Σεπτεμβρίου 2014 at 08:38 — Απάντηση

    Κατα καιρούς έχει αλλάξει εξωτερική εμφάνιση αλλά σαν κατασκευή παραμένει ίδιο. Υπάρχει άλλο ένα (αυτό με τα τούβλα) πιό κάτω που αν και νεότερο πρέπει να έχει μπεί στην τρίτη ηλικία (πενήντα plus).

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.