HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΉρθαν τα κοντέινερ για τους σεισμόπληκτους αλλά!!

Ήρθαν τα κοντέινερ για τους σεισμόπληκτους αλλά!!

Μετά από σχεδόν 6 μήνες από το σεισμό της 17ης Νοεμβρίου, έφτασαν οι οικίσκοι – κοντέινερ για τους σεισμόπληκτους της ΝΔ Λευκάδας. Είναι στο νησί από την Πέμπτη. Αλλά… μας πέφτουν κομματάκι μεγάλοι!

Στον ακάλυπτο χώρο απέναντι από το Διοικητήριο ξεφορτώθηκαν 4 κοντέινερ αφού λόγω του μεγέθους τους, οι νταλίκες δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν τα ενδιαφερόμενα χωριά.

Όπως μάθαμε, από το Δήμο Λευκάδας ζητηθήκαν οι οικίσκοι να είναι 24 τ.μ. και αυτοί που παραλάβαμε είναι 36 τ.μ.. Δεν σχολιάζουμε το γεγονός ότι είναι παλιοί και μεταχειρισμένοι. Φτωχή χώρα είμαστε… αλλά το μέγεθος βρε αδερφέ…

Όσοι ώρα φωτογραφίζαμε, διάφορες σκέψεις πέρασαν από το μυαλό μας. Θα σας εκμυστηρευτούμε την πιο ανώδυνη. Θυμηθήκαμε τον καθηγητή μας της Ιστορίας της ΣΤ΄ Γυμνασίου. Το 1976 είχε κάνει σλόγκαν το: «Έλληνες ανιστόρητοι και αγεωγράφητοι»!! Πόσο δίκιο είχες καλέ μου δάσκαλε και στα δυο!

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως με το σεισμό του 2003 στάλθηκαν στο νησί 7; κοντέινερ ολοκαίνουργια. Τι απέγιναν; Με τίνος έγκριση ένα σεισμογενές νησί τα παραχώρησε, μόλις εκπλήρωσαν τον παροδικό σκοπό τους; Δεν θα έπρεπε να είχαν φυλαχτεί; Τέτοια μαθήματα σεβασμού της κρατικής περιουσίας δίνουν οι πολιτικοί στους πολίτες. Και μετά αγανακτούμε, όταν οι πολίτες καταπατούν δασικές εκτάσεις, παραλίες, πάρκα, πλατείες και δρόμους.

IMG_4761

IMG_4764

IMG_4766

IMG_4768

Προηγουμενο αρθρο
Αθανάσιος Καββαδάς: Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ για τους σεισμόπληκτους της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Από αυτό το βράχο αυτοκτόνησαν 7 ερωτευμένοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.