HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΑγριεύουν τα πράγματα

Αγριεύουν τα πράγματα

Έχει ειπωθεί, ότι η πολύπλευρη κρίση που βιώνουμε έγινε αφορμή κάποιες φορές να βγαίνει στην επιφάνεια ο κακός μας εαυτός και όλα όσα κάτω από τη μόστρα του χρήματος και της καλοπέρασης είτε κρύβονταν είτε καμουφλάρωνταν. Δεν ξύπνησε υγειή αντανακλαστικά , στους περισσότερους τουλάχιστον.

Μια από τις πολλές και έξυπνες πρωτοβουλίες της Φιλαρμονικής είναι, στα πλαίσια του φεστιβάλ Φιλαρμονικών που διεξάγεται και φέτος για δεύτερη χρονιά, να γίνεται παρέλαση των φιλαρμονικών στην κεντρική αγορά. Ένα θέαμα που θα δημιουργούσε μια γιορταστική ατμόσφαιρα, που έπρεπε τουλάχιστον από εμάς τους ντόπιους να υποστηριχτεί, αν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε ελάχιστο πολιτισμό και μάλιστα Επτανησιακό!

Ήταν αποκαρδιωτικό, απογοητευτικό και λυπηρό, αυτό που συνέβηκε το πρώτο τουλάχιστον βράδυ στην παρέλαση των Φιλαρμονικών. Την ίδια στιγμή που περνούσαν παιανίζοντας, κανένας δεν σκέφτηκε ότι έπρεπε να κάνει στην άκρη να αφήσει χώρο να περάσουν οι Φιλαρμονικές. Συνέχιζαν τον περίπατο τους στη μέση του δρόμου, πεζή ή με το ποδήλατο τους, αδιαφορώντας και δείχνοντας ασέβεια τόσο στους μουσικούς όσο και σε κάποιους που περίμεναν υπομονετικά να απολαύσουν τη στιγμή.

 

 

Προηγουμενο αρθρο
Παρέλαση της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού και της Φιλαρμονικής (βίντεο)
Επομενο αρθρο
Σ’ αυτή τη φωτογραφία πρώτο πλάνο τα σκουπίδια

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.