HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΑκριβή λύση η δημιουργία εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων σε κάθε νησί!

Ακριβή λύση η δημιουργία εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων σε κάθε νησί!

Ο γενικός διευθυντής της ΔΙΑΔΥΜΑ, Δημοσθένης Μαυρίδης στον -Ε-:

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ με σκοπό την υποβοήθηση του έργου της Περιφέρειας για τη δημιουργία του νέου διαβαθμικού ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων πρόκειται να υπογραφεί το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει ήδη γίνει από την Περιφέρεια, αλλά και το Γενικό Γραμματέα Περιβάλλοντος Μανώλη Γραφάκο.

Η διαδηματική εταιρεία της Δυτικής Μακεδονίας, θα παρέχει την τεχνογνωσία και το προσωπικό της στην Περιφέρεια, χωρίς να προβλέπεται κάποιο χρηματικό αντίτιμο, όπως διευκρίνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- ο Γενικός Διευθυντής της ΔΙΑΔΥΜΑ Δημοσθένης Μαυρίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης, στο ραδιόφωνο του -Ε- ο κ. Μαυρίδης αναφέρθηκε στο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων στην Δυτική Μακεδονία, που περιλαμβάνει ένα εργοστάσιο το οποίο κατασκευάστηκε με ΣΔΙΤ, ενώ εξέφρασε την προσωπική του άποψη για τον σχεδιασμό που γίνεται στα νησιά της ΠΙΝ, επισημαίνοντας πως κατά τη γνώμη του η δημιουργία διαφορετικών εργοστασίων σε κάθε νησί θα είναι κοστοβόρα και θα έπρεπε να προτιμηθεί μια Μονάδα για όλα τα νησιά.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην συμφωνία που παραμένει σε ισχύ για την μεταφορά 23.7000 τόνων απορριμμάτων ετησίως από την Κέρκυρα στην Κοζάνη, σημειώνοντας πως με τη δημιουργία του νέου Φορέα η συμφωνία παραμένει σε ισχύ, αν και δεν είναι «υποχρεωτικό» τα απορρίμματα να προέρχονται ειδικά από την Κέρκυρα.

Ερωτηθείς τέλος για τον σχεδιασμό των έργων που έχει ήδη ξεκινήσει σε Κέρκυρα, Λευκάδα και Ζάκυνθο, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΙΑΔΥΜΑ απάντησε:

«Θα μεταφέρω τη δική μου εκτίμηση από την εμπειρία που έχω αποκομίσει από το εργοστάσιο που έχουμε κατασκευάσει και λειτουργούμε. Νομίζω ότι οι κατασκευές τέτοιων εργοστασίων, επιμέρους σε κάθε νησί, θα είναι ακριβά και θα λειτουργούν με υψηλό κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες. Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να λειτουργεί ένα εργοστάσιο και εκεί να μεταφέρονται όλα τα απορρίμματα για να υπάρχει μειωμένο κόστος λειτουργίας. Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη» σημείωσε και ανακοίνωσε πως πολύ σύντομα θα ταξιδέψει στην Κέρκυρα για να συναντηθεί με την Περιφερειάρχη.

Της Μαριλένας Παπαδάτου

Πηγή: https://ermisnews.gr/

Προηγουμενο αρθρο
Παραβίασαν αυτοκίνητο στο Κάστρο σπάζοντας το τζάμι
Επομενο αρθρο
Λιμεναρχείο Λευκάδας: Πρόγνωση καιρικών φαινομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.