HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΑκριβοί στα λάχανα και φτηνοί στ’ αλεύρι

Ακριβοί στα λάχανα και φτηνοί στ’ αλεύρι

DSCN8180

Ένα ειδικό βαθυσκάφος και ένας δύτης – αρχαιολόγος καθώς και εξειδικευμένα τεχνολογικά μηχάνημα θα απαιτηθούν από την αρχαιολογία, όταν οι εργασίες διάνοιξης του διαύλου γειτνιάσουν με το Κάστρο. Αυτό με είχε πληροφορήσει πριν από λίγο καιρό ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βερύκιος σε μια κουβέντα που είχα μαζί του. Το ποσό που θα απαιτηθεί για τις εργασίες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, αν θυμάμαι καλά, θα ξεπεράσει τις 300.000 ευρώ. Κανένας φαντάζομαι δεν δυσανασχετεί γι’ αυτό το κονδύλι, αφού πρόκειται για την προστασία ενός ιστορικού μνημείου, άρρηκτα δεμένου με το νησί μας.

Ενώ λοιπόν το ελληνικό κράτος θα διαθέσει ένα τόσο μεγάλο κονδύλι για την προστασία του κάστρου, το ίδιο το κράτος με τους κατά τόπους υπευθύνους εκπροσώπους του -αιρετούς και διορισμένους- επιτρέπει ο εξωτερικός χώρος του Κάστρου να έχει μετατραπεί σε «σκουπιδότοπο σκαφών».

Στο χώρο μπροστά από στο κάστρο από τη μεριά της αμμόγλωσσας βρίσκονται εγκαταλελειμμένα: ένας παλιός γερανός, σχεδόν σάπιος, μια σιδερένια βάρκα και δυο ξύλινες. Κοντά δε στο τείχη του κάστρου και δίπλα στη θάλασσα, ένα σωρό μικρές βάρκες έχουν μετατρέψει το χώρο σε καρνάγιο. Τα άφθονα σκουπίδια συμπληρώνουν την απαράδεκτη εικόνα -για κάθε χώρο- πόσο μάλλον για τον περίγυρο ενός ιστορικού μνημείου, που βρίσκεται μάλιστα στην είσοδο της πόλης.

Τα σκουπίδια είναι εύκολο και χωρίς επί πλέον χρήματα να μαζευτούν, για όλα τα υπόλοιπα, χρειάζεται από τη μεριά της πολιτείας απλώς να εφαρμόσει τους νόμους.

Βιολέττα Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
Νάνος Βαλαωρίτης: Μας έμεινε ένας Όμηρος
Επομενο αρθρο
Σινέ Φοίνιξ: Ενας παλιός αλλά όχι ξεχασμένος κινηματογράφος της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.