HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑνάκληση νοθευμένων ελαιόλαδων

Ανάκληση νοθευμένων ελαιόλαδων

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου ορισμένων παρτίδων από συγκεκριμένα ελαιόλαδα μη κανονικά – νοθευμένα, που προέκυψε ότι είναι σπορέλαια που περιέχουν ξένη προς το ελαιόλαδο λιπαρή ύλη.

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με τη Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντων τα οποία πωλούνται ως ελαιόλαδα με τις εξής ενδείξεις :
Α) Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο – Λακωνία
Β) Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο – Μάνη Λακωνία
Γ) Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο – Μάνη Λακωνίας

Όμως, από την εξέτασή τους, προέκυψε ότι είναι σπορέλαια που περιέχουν ξένη προς το ελαιόλαδο λιπαρή ύλη.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα παρακάτω προϊόντα :

Α) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «Λακωνία», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2016, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «Λακωνία ΕΠΕ, 5ο χλμ. Γυθείου – Μονεμβασίας».
Β) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «Μάνη Λακωνία», σε συσκευασία του 1 L και ημερομηνία λήξης 30-4-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «Βεργόπουλος Γ. Κων/ νος, Μάνη Λακωνίας».
Γ) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «Μάνη Λακωνίας», σε συσκευασία του 1 L και ημερομηνία λήξης 30-12-2016, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «Ελαιουργία Λακωνίας ΑΕ, 20o Σπάρτης – Γυθείου, Κροκεές Λακωνίας».

Τα ανωτέρω σπορέλαια διακινούνται από τις εταιρίες «Προκόπης Σταμάτης», με έδρα το 4ο χλμ. Κατερίνης – Π. Κεραμιδόιου και «Κουμλέλης Νικολ. Αναστάσιος», με έδρα το Ελευθέριο- Κορδελιό, οδός Χ. Τρικούπη 16, ενώ διατίθεντο από την εταιρία «Χατζηβασιλείου Δημ. Παναγιώτης», με έδρα τις Μουριές Κιλκίς.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τα ανωτέρω μη κανονικά – νοθευμένα προϊόντα από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Πηγές: ΕΦΕΤ

Προηγουμενο αρθρο
Περιοδεία υποψηφίων ΣΥΡΙΖΑ στο Μεγανήσι
Επομενο αρθρο
Κοπή Πίτας Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.