HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΑναβλήθηκε το Δημοτικό συμβούλιο λόγω έλλειψης απαρτίας!

Αναβλήθηκε το Δημοτικό συμβούλιο λόγω έλλειψης απαρτίας!

Για πρώτη φορά, αν δεν κάνουμε λάθος, στην θητεία του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου, αναβάλλεται συνεδρίαση λόγω έλλειψης απαρτίας. Αυτό έγινε σήμερα και μάλιστα σε μια συνεδρίαση που επρόκειτο να έχει αυξημένο ενδιαφέρον.

Η πρωτοβουλία Πολιτών Λευκάδας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, μετά τη θετική πορεία που είχαν στην κοινωνία της Λευκάδας οι δράσεις της, ζήτησε με αίτημα της, να συζητηθεί το θέμα, εκτός ημερήσιας διάταξης, στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

Ζητούσε επίσης το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσει από τα αρμόδια Υπουργεία: 1)την ανάκληση των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί και την παύση κάθε διαδικασίας ερευνών και εξόρυξης των υδρογονανθράκων, 2)την ανάπτυξη ειδικού προγράμματος ενεργειακής εξοικονόμησης και χρηματοδότησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Ιόνιο.

Το αίτημα της πρωτοβουλίας Πολιτών για τη συζήτηση στο ΔΣ του θέματος των εξορύξεων έγινε -όπως μας ενημέρωσε- στις 20/5, ενώ η πρόσκληση του Δημοτικού συμβουλίου ήταν προγενέστερη, στις 16/5.

Στην αίθουσα του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου παρευρίσκονταν πολίτες της Λευκάδας μέλη της Πρωτοβουλίας πολιτών.

Από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης στην αίθουσα παρευρίσκονταν μόνο δυο δημοτικοί σύμβουλοι: ο Κώστας Γληγόρης και η Εύα Κατωπόδη, σε σύνολο δεκατριών. Από την πλειοψηφία σε σύνολο 20, παρευρίσκονταν μόνο 11.

(Κατά την άποψή μας, στην αίθουσα συνεδρίασης του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου -που είναι ο φυσικός χώρος διοίκησης του Δήμου- έπρεπε να βρίσκονται όλες οι παρατάξεις που ζητούν την ψήφο μας, ανεξαρτήτως αν δεν έχουν ήδη δημοτικούς συμβούλους, ώστε να πάρουν το λόγο και να τοποθετηθούν.)

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, κατανοεί τις απουσίες, λόγω της προεκλογικής δραστηριότητας των υποψηφίων. Μα δεν το γνώριζε αυτό, όταν όριζε την σημερινή συνεδρίαση; Και αν, όπως δήλωσε, η σημερινή μέρα ορίστηκε λόγω της σπουδαιότητας του πρώτου προς συζήτηση θέματος,(αφορούσε τη ΜΟΠΑΚ), γιατί δεν υπήρχαν αρκετοί από την παράταξη του δημάρχου, (17), ώστε σίγουρα να ψηφιστεί το θέμα; Μήπως δεν παρευρέθηκαν για να αποφύγουν να πάρουν θέση στο θέμα των εξορύξεων; (Θυμίζουμε πως ο δημοτική Αρχή Λευκάδας ήταν η μοναδική από όλα τα Επτάνησα που ψήφισε αρνητικά στην απόφαση της ΠΕΔΙΝ εναντίον των εξορύξεων.)

Λοιπόν δεν υπάρχει δικαιολογία. Τόσο οι απουσίες της σημερινής πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και της αντιπολίτευσης, δηλώνουν πως όσοι δεν παραβρέθηκαν (ως φυσικά πρόσωπα ή ως παρατάξεις που τους περιβάλουν), δεν θέλησαν να πάρουν θέση για ένα σημαντικό θέμα, όπως οι εξορύξεις υδρογονανθράκων, που αφορά άμεσα το νησί μας. Δεν θέλησαν γιατί, είτε δεν είχαν άποψη είτε γιατί ως κομματικά εξαρτώμενοι, δεν ξεφεύγουν από τις κομματικές γραμμές. Με την συμπεριφορά τους έδειξαν πως έχουν γραμμένο τον θεσμό του ΔΣ στα παλιά τους τα παπούτσια. Προτιμούν να γυροφέρουν, να τάζουν, να κάνουν ανόητες παλαιοκομματικές συγκεντρώσεις σε πλατείες και καπηλειά. Όπως ακριβώς γινόταν πριν από 45 χρόνια. Και το σάπιο πολιτικό σύστημα να μένει ανέπαφο.

Σε 5 μέρες έχουμε εκλογές. Καλό είναι να μην ξεχαστεί η σημερινή μέρα.

Προηγουμενο αρθρο
Δήλωση υποψηφιότητας Ελεάννας Ματαράγκα
Επομενο αρθρο
Νέες θέσεις εργασίας από 20/05/2019 έως 26/05/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.