HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΑναζητώντας το Μώλο της Αρχαίας Νηρίκου στο βυθό του διαύλου

Αναζητώντας το Μώλο της Αρχαίας Νηρίκου στο βυθό του διαύλου

Πάνε πολλοί μήνες από όταν ο κ. Δημήτρης Τσερές μου μίλησε για τον μώλο της αρχαίας Νηρίκου. Κατασκευάστηκε από τους Κορίνθιους. Ο ίδιος πριν από πολλά χρόνια είδε απομεινάρια του στο δίαυλο περνώντας με μικρό πλεούμενο. Ήταν μάλιστα τόσο καθαρή και ήσυχη η θάλασσα, που τα είδε σκύβοντας απλώς στη θάλασσα.

Σήμερα μια μικρή ομάδα προσπαθήσαμε και τα καταφέραμε να φωτογραφίσουμε απομεινάρια του μώλου της Αρχαίας Νηρίκου. Η θάλασσα ήταν θολή αλλά πιστεύουμε οι φωτογραφίες να αποζημιώσουν την προσπάθεια.

Στην σημερινή εξόρμηση συμμετείχαν με ευχαρίστηση και πολύ ενδιαφέρον: ο δύτης Γιώργος Κυριακός από το (NAUTILUS DIVING CLUB) Βασιλική/ Νυδρί. Καπετάνιος ήταν ο Βαγγέλης Λογοθέτης με το σκάφος του. Και βεβαίως ο επιστημονικά υπεύθυνος Δημήτρης Τσερές, ο οποίος θα μας παρουσιάσει σε άλλο άρθρο όλα τα ιστορικά στοιχεία για το μώλο της Αρχαίας Νηρίκου, μαζί με τις φωτογραφίες. Σημαντική υπήρξε η συμβολή του Σπύρου Κοντοπρία, ο οποίος γνώριζε επακριβώς το σημείο στο οποίο και βούτηξε ο δύτης μας.

Αναπόσπαστο στοιχείο σε όσους διαπλέουν το δίαυλο αποτελούν οι γλάροι- αν ξεχάσουμε το λόγο που τους κρατά εκεί. Χαρίζουν όμορφες εικόνες όταν κάθονται σε σειρές πάνω στις λιθιές. Είναι τόσο εξοικειωμένοι με τα πλεούμενα που δημιουργούν ευθείες γραμμές μέσα στο νερό. Χρειάζεται να ζυγώσει πολύ κοντά το σκάφος, για να αποφασίσουν να πετάξουν.

Τα σκαφάκια του Ναυτικού Ομίλου στην τακτική τους εξάσκηση ήταν και σήμερα κοντά στις Αλυκές Αλεξάνδρου.

Μεγάλος συνωστισμός από σκάφη επικρατούσε σήμερα στο δίαυλο. Το ίδιο γίνεται κάθε Κυριακή όπως μας πληροφόρησε ο Βαγγέλης. Ο Βαγγέλης ήταν άψογος καπετάνιος, υπομονετικός, ακριβής και συνετός.

Ο Γιώργος, ο δύτης μας είναι επαγγελματίας, έχει πάρει μέρος σε πολλές καταδύσεις. Βούτηξε και ξαναβούτηξε στη θάλασσα, πήρε φωτογραφίες και τελικά απήλαυσε τη βόλτα στο δίαυλο και την ιστορική ξενάγηση που είχαμε την τύχη να μας προσφέρει ο κ. Τσερές.

Ο Δημήτρης Τσερές εξοπλισμένος με μαγιό και μάσκα βούτηξε στο σημείο που είναι παρατημένα κάποια παλιά ναυάγια. Σκαρφάλωσε στα βράχια, περπάτησε δίπλα στη θάλασσα και έκανε τις δικές του παρατηρήσεις.

Σημαντική αποδείχτηκε η συνάντηση μας με τον Σπύρο Κοντοπρία. Μας βρήκε στη θάλασσα αλλά οι πληροφορίες του ήταν ακριβείς. Είναι γνώστης της περιοχής σαν ερασιτέχνης ψαράς που είναι.

Προηγουμενο αρθρο
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι
Επομενο αρθρο
Το νησάκι του Άη Νικόλα [video]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.