HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωσεις Λιμεναρχείου και Πολιτικής Προστασίας για έντονα καιρικά φαινόμενα

Ανακοίνωσεις Λιμεναρχείου και Πολιτικής Προστασίας για έντονα καιρικά φαινόμενα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λευκάδας, ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες την Παρασκευή (23 – 01 – 2015) από τα Βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ ισχυρούς Νοτιάδες 7 με 8 Μποφόρ.

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ,ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (23-01-2015) ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΒΡΟΧΕΣ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (24-01-2015) ΟΠΟΥ ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 700 ΜΕΤΡΑ).

Για τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν από τα καιρικά φαινόμενα οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας κ. Πάνο Γαζή (6937410437), στους κατά τόπους χωρικούς Αντιδημάρχους και στους Προέδρους των Δημοτικών / Τοπικών Κοινοτήτων.

Πέραν των παραπάνω οι συμπολίτες μας, παρακαλούνται όπως στερεώσουν ότι μπορεί να παρασυρθεί από τους δυνατούς ανέμους καθώς και να μην εναποθέτουν έξω από τους κάδους των απορριμμάτων ή στους δρόμους αδρανή ή άλλα υλικά τα οποία μπορούν να εμποδίσουν την ελεύθερη ροή των υδάτων της βροχής προς τα φρεάτια ή τα ρέματα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ανακοίνωση Λιμεναρχείου

“Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες αύριο Παρασκευή (23-01-2015) και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια κυρίως στις ορεινές περιοχές της Ηπειρωτικής χώρας και τους πολύ ισχυρούς νοτιάδες 7 με 8 μποφόρ.
Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ελλιμενισμένων σκαφών σε λιμένες, μαρίνες ,αλιευτικά καταφύγια ή όρμους περιοχής μας :

Α) Να προλάβουν ΑΜΕΣΑ στην ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους.
Β) Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στα σκάφη τους ή αλλού, εφόσον απαιτηθεί

Συνιστάται στους ιδιοκτήτες σκαφών να μην αποπλέουν από λιμένες ή εφόσον ήδη έχουν αποπλεύσει να επιτρέψουν εγκαίρως σε ασφαλές λιμένα ή όρμο.

Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση ανάγκης οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και Υπηρεσίας μας διενεργούνται στο κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στο 2645022322.”

Προηγουμενο αρθρο
Τι έχουν πει 20 διάσημα πρόσωπα για τις εκλογές και την πολιτική
Επομενο αρθρο
Και τώρα νησί μου ψηφίζεις

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.