HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση από την Κοινότητα του Αγίου Νικήτα

Ανακοίνωση από την Κοινότητα του Αγίου Νικήτα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η Τοπική Κοινότητα Αγίου Νικήτα σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, θεωρεί ότι η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας καθιστά πλέον αναγκαία, την επέκταση των έργων υποδομής της Κοινότητας και σε περιοχές έξω από τα όρια του οικισμού. Συγκεκριμένα στοχεύουμε στην ανάπλαση των απαλλοτριωμένων εκτάσεων που παραμένουν δεκαετίες σε αχρηστία και την αξιοποίησή τους, με γνώμονα το κοινό συμφέρον των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής και την ασφάλειά τους. Όπως γνωρίζετε, δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος για όσους αθλούνται ή κάνουν βόλτα και αναγκαστικά περπατάνε επάνω στον πολυσύχναστο επαρχιακό δρόμο από το χωριό μας μέχρι τα Πευκούλια. Πρόθεσή μας είναι να παρέχουμε τους χώρους αυτούς στη διάθεση των τοπικών αρχών, ώστε να μπορούν να τους αξιοποιήσούν, ανά πάσα χρονική στιγμή στο μέλλον, κάνοντας χρήση των τυχόν διαθεσίμων κρατικών, κοινοτικών ή και ιδιωτικών κονδυλίων (π.χ. δωρεών), κάτι που είναι αδύνατο να συμβεί, αν οι χώροι χρησιμοποιούνται (μη νόμιμα) από ιδιώτες.

Ως εκ τούτου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ., σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Ι.Ν. στην κυριότητα της οποίας ανήκουν οι αναγκαστικώς απαλλοτριωθέντες εκτάσεις, ζητά με το παρόν έγγραφο από όλους τους ιδιοκτήτες γης, εκατέρωθεν της επαρχιακής οδού Αγίου Νικήτα –Τσουκαλάδων και συγκεκριμένα στο τμήμα της από τα όρια του οικισμού, μέχρι την θέση «Λαγκάδα», να αφαιρέσουν οποιοδήποτε υλικό ή κατασκευή έχουν τοποθετήσει προσωρινά και αυτογνωμόνως εντός της απαλλοτριωμένης έκτασης σε αποκλειστική περίοδο ενός ημερολογιακού μηνός από την πρωτοκόλληση του παρόντος εγγράφου. Περαιτέρω καθυστέρηση δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή, καθώς ο χρόνος πιέζει για την καλοκαιρινή περίοδο και είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε κατά των ασυνεπών ιδιοκτητών.

Πλήρη σχέδια των απαλλοτριωμένων εκτάσεων υπάρχουν στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, από όπου μπορούν να ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες και οι τεχνικοί τους σύμβουλοι, αλλά και η Τοπική Κοινότητα είναι πρόθυμη να συνδράμει σε τυχόν απορίες και ενστάσεις των ενδιαφερομένων.
Θερμή παράκληση για άμεση ανταπόκρισή σας!

Με εκτίμηση

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Π. ΦΙΛΙΠΠΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Κορωνοϊός: 73 νέα κρούσματα σήμερα, 5 διασωληνωμένοι -Σε καραντίνα η χώρα, κλείνουν μπαρ, καφέ, εμπορικά κέντρα
Επομενο αρθρο
Η εαρινή σύναξη των ηλιθίων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.