HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑνακοίνωση από το Δήμο για τους Κοινόχρηστους Χώρους

Ανακοίνωση από το Δήμο για τους Κοινόχρηστους Χώρους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
για κοινόχρηστους χώρους

Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η ομαλή λειτουργία της πόλης και των οικισμών, που συνδυάζει τη λειτουργία καταστημάτων παράλληλα με την απρόσκοπτη χρήση εκ μέρους του κοινού των κοινοχρήστων χώρων.

Τα κοινόχρηστα πράγματα είναι εκτός συναλλαγής και ανήκουν είτε στο δημόσιο (αιγιαλός, παραλία) είτε στους ΟΤΑ, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη διαχείριση και την αξιοποίησή τους κατά τρόπο που να μην αναιρεί την κοινή χρήση (άρθρο 970 του ΑΚ) και να προάγει την κοινή ωφέλεια (άρθρο 969 του Α. Κ ).

Η εμπειρία δείχνει ότι στην πράξη, με την παραχώρηση σε ιδιώτες ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού αδειών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, η κοινή χρήση περιορίζεται σε υπέρμετρο βαθμό ή αποκλείεται τελείως.
Η επεκτατική πρακτική ορισμένων καταστηματαρχών που έχουν αδειοδοτηθεί, η αυθαίρετη κατάληψη των κοινοχρήστων χώρων, η μη τήρηση των όρων των αδειών που έχουν χορηγηθεί και οι αυθαίρετες κατασκευές, τείνουν να γίνουν καθεστώς σε όλη την έκταση του δήμου.

Επειδή η λειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων που αδειοδοτούνται από το δήμο και η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, καλούμε τους επιτηδευματίες να συμμορφωθούν με τις χορηγηθείσες άδειες χρήσης κοινόχρηστων χώρων και τις άδειες ίδρυσης και λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η Δημοτική Αρχή θα επιβάλλει τις προβλεπόμενες ποινές και, σε περίπτωση αυθαίρετων κατασκευών, θα προβαίνει στην αφαίρεση τους κοινοποιώντας πρόστιμα και δαπάνες αφαίρεσης στους παραβάτες.

Ο Αντιδήμαρχος

Μάρκος Νικητάκης

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοίνωση Εθελοντικού Καθαρισμού από το Δήμο Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Συλλυπητήρια Επιστολή από τον Ορφέα

1 Σχόλιο

  1. Γιάννης Κ.
    8 Οκτωβρίου 2014 at 16:07 — Απάντηση

    Αυτή την εποχή τέτοιες ανακοινώσεις είναι απλές παραινέσεις. Το πρόβλημα και η μεγάλη αναρχία υπάρχει το καλοκαίρι. Περιμένουμε με όλη την καλή διάθεση να δούμε έργα και όχι παραινέσεις το καλοκαίρι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.