HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση Ενωτικού Αγωνιστικού Μετώπου

Ανακοίνωση Ενωτικού Αγωνιστικού Μετώπου

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Εργαζόμενοι –ες, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες, ελευθεροεπαγγελματίες, αγρότες

Η κυβέρνηση με το κουαρτέτο των δανειστών, έχουν συναποφασίσει το νέο πακέτο των ακόμα αντιλαϊκότερων μέτρων που περιλαμβάνουν: Μείωση του αφορολόγητου γύρω στα 5600€, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς για τους συνταξιούχους δηλαδή μείωση κατά 30% των κύριων συντάξεων, απελευθέρωση των απολύσεων, περιορισμοί στο δικαίωμα της απεργίας, ξεπούλημα της ΔΕΗ και γενίκευση των ιδιωτικοποιήσεων, 3,5 δις πρωτογενή πλεονάσματα που συνιστούν εσαεί επιτροπεία για τη χώρα μας και διαρκή λιτότητα για το λαό. Το μόνο που απομένει για την κυβέρνηση, είναι να βρει την κατάλληλη χρονική στιγμή, ώστε να τα πλασάρει με το μικρότερο πολιτικό κόστος.
Το ΠΑΜΕ, μπροστά στην τεραστίων διαστάσεων νέας αντεργατικής και αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης και των εταίρων της, της Ευρωένωσης και του ΔΝΤ, δεν ζήτησε από την ΓΣΕΕ, κήρυξη απεργίας και κλιμάκωση των αγώνων, αλλά αρκείται σε συλλαλητήρια.
Σε αυτά συμμετέχει και το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ. Στην ετήσια, για το 2017, Γενική Συνέλευση του, μας κάλεσε να διεκδικήσουμε οικονομικά αιτήματα που είναι το αποτέλεσμα των μνημονίων και των εφαρμοστικών Νόμων. Η πλειοψηφία της Γενικής Συνέλευσης δεν δέχτηκε να συμπληρωθούν τα οικονομικά αιτήματα, με αιτήματα που πρότεινε η παράταξη μας ( διαγραφή του χρέους – εθνικοποίηση των Τραπεζών – κατάργηση των Μνημονίων κα).
Εμμένοντας όμως σε ορισμένα οικονομικά αιτήματα αναγκαία μεν, που δεν δίνουν όμως διέξοδο και προοπτική και κυρίως δεν συσπειρώνουν τους εργαζόμενους και δύσκολα τους κινητοποιούν. Ο εργαζόμενος εκτός από αιτήματα όπως, να μην μειωθούν οι συντάξεις ή να αυξηθεί ο κατώτερος μισθός κλπ, θέλει απαντήσεις σχετικά με το πώς θα διεκδικηθούν αυτά. ΕΕ σημαίνει μνημόνια διαρκείας , αν δεν αμφισβητήσεις την Ε.Ε και την πολιτική της, τα αιτήματα καταντούν ευχολόγια.
Η Γ.Σ ψήφισε ότι … «ο αγώνας για την κάλυψη των απωλειών, για μια αξιοπρεπή ζωή, ο αγώνας για την αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ συνδυάζεται αντικειμενικά με την προοπτική της ρήξης με την με την εξουσία των μονοπωλίων και την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας». Δηλαδή δεν έχει νόημα ο αγώνας σήμερα, όσο δεν ανατρέπεται η καπιταλιστική βαρβαρότητα!!!! Με άλλα λόγια, καλεί σε αγώνα όχι για βελτιωθεί η ζωή και να αντιμετωπιστεί η αιτία των δεινών μας η ΕΕ, αλλά για να έρθει ο σοσιαλισμός – κομμουνισμός, οπότε θα φύγουμε και από την Ευρωένωση!!!
Δεν μπορεί μέσα στο χαλασμό που γίνεται σε βάρος της εργατικής τάξης και όλου του λαού, το ΠΑΜΕ και το ΕΚΛ να μην προτείνουν καν ούτε μια απεργία. Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ αναδεικνύει μονάχα την απεργία της πρωτομαγιάς, ως κορύφωση σταθμό της δράσης του, δηλ. τότε που τα ήδη προσυμφωνημένα, μεταξύ κυβέρνησης και κουαρτέτου, ακραία αντιλαϊκά μέτρα, θα έχουν ήδη ψηφιστεί!!! Μας διευκρινίζει δε τι είναι η πρώτη Μάη. Επί λέξη αναφέρει «Η πρωτομαγιά είναι ένας σταθμός «επιθεώρησης δυνάμεων» που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ….»!!!
Το περιεχόμενο που δίνει στα συλλαλητήρια της 7 Απρίλη, είναι η αποτροπή των νέων «μέτρων και αντίμετρων» της κυβέρνησης, όπως λέει στη σχετική αφίσα. Δεν βάζει θέμα να γίνει ένα μέτωπο που να μπορεί να συσπειρώσει την ευρύτερη πλειοψηφία του λαού, ένα μέτωπο που αντικειμενικά θα αποτελεί και προνομιακά πεδίο για να ωριμάζουν όλο και περισσότερο, περισσότερες συνειδήσεις για ριζικότερες αλλαγές.
Όσο το ΠΑΜΕ αρνείται , και να συμπράξει για το αναγκαίο σήμερα μέτωπο για να απαλλαγεί η χώρας μας, τώρα από τα μέτρα της λιτότητας και τη φτώχεια και την αιτία τους, την ΕΕ, αλλά τα παραπέμπει όλα σε ένα σοσιαλισμό που θα προκύψει, ούτε λίγο ούτε πολύ, με μεταφυσικό τρόπο, τόσο θα παγιώνεται και η συνενοχή σε αυτό το «έγκλημα».
Σήμερα και ενόψει των νέων ακραίων αντιλαϊκών αντεργατικών μέτρων που αποτελούν τη σταγόνα που «ξεχειλίζει το ποτήρι», απαιτείται άμεσα κλιμακούμενη Γενική Απεργία, στην πράξη ένα Διαρκές Απεργιακό Μέτωπο. Η μόνη ελπίδα αλλά και αδήριτη ανάγκη, είναι, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να κάνουν την αναγκαία υπέρβαση, με το δικό τους ενιαίο αποτελεσματικό μέτωπο, ενάντια σε όλους και σε όλα που τους καταδικάζουν.
ΛΕΥΚΑΔΑ 5-4-2017

Προηγουμενο αρθρο
Μην μου γυρνάς την πλάτη... δεν το αντέχω
Επομενο αρθρο
Όχι σε όποιον θέλει να σκλαβώσει τη σκέψη μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.