HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση – καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας

Ανακοίνωση – καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ καταδικάζει την απόφαση του «ανεξάρτητου θεσμού» του “Ανώτατου Συμβούλιου Εργασίας” να δώσει την άδεια για ομαδικές απολύσεις. Η απόφαση αυτή δεν ικανοποιεί μόνο το αίτημα του βιομήχανου Μάνεση, αλλά ανοίγει το δρόμο και για άλλους εργοδότες.

Η ανασχηματισμένη κυβέρνηση ξεκίνησε με το «δεξί» στέλνοντας στην στρατιά των ανέργων 45 χαλυβουργούς, επιβεβαιώνοντας ότι πάνω απ’ όλα είναι τα συμφέροντα των αφεντικών και μόνο.

Πρώτα έπιασαν δουλειά τα δικαστήρια με την καταδίκη των 24 απεργών Χαλυβουργών, έπειτα δόθηκε φθηνό ρεύμα στον Μάνεση και στους άλλους βιομήχανους, μετά ήρθε η εκ περιτροπής εργασία και στη συνέχεια η άδεια για ομαδικές απολύσεις.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούν στο νέο έγκλημα της συγκυβέρνησης που ικανοποιεί το πάγιο αίτημα των εργοδοτών που ζητούσαν τις ομαδικές απολύσεις, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Να καταδικάσουν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που οχι μόνο συμφώνησε στην αλλαγή της διαδικασίας για την έγκριση των ομαδικών απολύσεων στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας, αλλά επιπλέον προσπάθησε να την ωραιοποιήσει στα μάτια των εργαζομένων, σπέρνοντας επανάπαυση και αποπροσανατολισμό.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΛΕΥΚΑΔΑ 12-6-2014

Προηγουμενο αρθρο
Παράσταση Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Σταθερή η συμβολή των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας στα Ιόνια Νησιά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.