HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση Λαϊκής Ενότητας για την απεργία στις 30 Μάη

Ανακοίνωση Λαϊκής Ενότητας για την απεργία στις 30 Μάη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών»

Οκτώ χρόνια εφαρμόζονται οι μνημονιακές πολιτικές και τα πλατιά Λαϊκά στρώματα συνεχίζουν να δεινοπαθούν κάτω από αυτά που επιβάλλουν οι δανειστές και η κυρίαρχη τάξη και εφαρμόζουν σαν πειθήνια όργανα όλες οι κυβερνήσεις και οι συνοδοιπόροι τους.

Στα πλαίσια αυτών των πολιτικών έχουν ανατραπεί μισθοί, συντάξεις, δικαιώματα. Η φορολογία χτύπησε κόκκινο. Μεγάλα τμήματα της κοινωνίας έχουν οδηγηθεί στη φτώχεια και στο κοινωνικό περιθώριο. Δεκάδες χιλιάδες σπίτια και Λαϊκές περιουσίες απειλούνται με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Η δημόσια Υγεία και Παιδεία είναι ανύπαρκτες. Υποδομές όπως αεροδρόμια και λιμάνια, επιχειρήσεις στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας όπως ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΣΦΑ ξεπουλιούνται στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Στις 30 Μαΐου οι διοικήσεις των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και ταυτόχρονα συμμετέχουν μαζί με άλλους φορείς όπως ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, δικηγορικών συλλόγων, Τεχνικού Επιμελητηρίου κ.α. στη λεγόμενη κοινωνική συμμαχία.

Η Λαϊκή Ενότητα θεωρεί πως οι εργατικοί συνδικαλιστικοί φορείς που καλούν στην κινητοποίηση δεν επιχειρούν μόνο να κρύψουν τη μακρόχρονη αδράνειά τους. Προχωρούν σε μια ποιοτική τομή. Το πλαίσιο το οποίο έχουν επεξεργαστεί ενσωματώνει τις διεκδικήσεις του ΣΕΒ και γενικότερα της εργοδοσίας. Είναι σε αντίθεση με τις πραγματικές ανάγκες των Λαϊκών στρωμάτων και των αιτημάτων του εργατικού κινήματος.

Ταυτόχρονα θεωρεί πως αυτό που απαιτείται είναι ένα μέτωπο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων ενάντια στα μνημόνια, στην κυβέρνηση και στους συνοδοιπόρους της, ένα μέτωπο που θα ανατρέψει αυτές τις πολιτικές και ταυτόχρονα θα προβάλλει και θα επιβάλλει μια εναλλακτική πολιτική πρόταση στον αντίποδα των μνημονίων, της λιτότητας και της επιτροπείας.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους μισθωτούς, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες, τους αγρότες, τους ανεξάρτητα απασχολούμενους, τη νεολαία να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία στις 30 Μάη, να προβάλλουν και να απαιτήσουν:

Την κατάργηση των μνημονίων και τη διαγραφή του χρέους
Το σταμάτημα της αρπαγής της Λαϊκής κατοικίας και περιουσίας
Τον τερματισμό της λιτότητας και την αύξηση μισθών και συντάξεων
Τον τερματισμό της φορολογικής λεηλασίας των λαϊκών στρωμάτων
Την επαναθεμελίωση του εργατικού και ασφαλιστικού δικαίου
Τη μείωση της ανεργίας με τη δημιουργία νέων θέσεων πλήρους και σταθερής εργασίας
Την αύξηση των δαπανών για Υγεία, Παιδεία και κοινωνικές ανάγκες
Το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και τη στήριξη του δημόσιου τομέα.
Τη μείωση των δαπανών για πολεμικούς εξοπλισμούς

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις αγωνιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Προηγουμενο αρθρο
Ένωση Συλλόγων Γονέων: πρόσκληση σε ανοιχτό συμβούλιο
Επομενο αρθρο
Ευχαριστήρια Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία «Η Ελπίδα»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.