HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση Λαϊκής Ενότητας Λευκάδας για την πυρκαγιά

Ανακοίνωση Λαϊκής Ενότητας Λευκάδας για την πυρκαγιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η πυρκαγιά στην παλιά πόλη της Λευκάδας με τα τραγικά αποτελέσματά της με καμένα πολλά σπίτια και τον δημοτικό κινηματογράφο<< Απόλλωνα>>, θέτει με επιτακτικό τρόπο τις ανάγκες:

Την άμεση συνδρομή και ενίσχυση των πυρόπληκτων οικογενειών.

Η ενίσχυση αφορά τόσο στην άμεση οικονομική στήριξή τους, όσο και στην απαλλαγή τους από την πληρωμή φόρων (ΕΝΦΙΑ, φόροι εισοδήματος κ.λ.π), τη γενναία σεισάχθεια με την απαλλαγή τους και την διαγραφή από την πληρωμή τυχόν υπαρχόντων δανείων σε τράπεζες.

Τέλος την αναγκαία συνδρομή για την ανακατασκευή των καμένων κατοικιών.

Οι παραπάνω ενέργειες είναι οι τελείως αναγκαίες μέσα σε ένα περιβάλλον μνημονιακής εξαθλίωσης των πολιτών της χώρας μας και μέσα σε αυτούς και των πυρόπληκτων κατοίκων.

Το υπουργείο Πολιτισμού πρέπει άμεσα να αποκαταστήσει και ανακατασκευάσει το Δημοτικό κινηματογράφο Απόλλωνα, ένα ιστορικό κτίριο κατασκευασμένο από το 1929, το οποίο αποτέλεσε για δεκαετίες πολιτιστικό κέντρο για την πόλη της Λευκάδας.

Τέλος, εκτός από την έρευνα για τις αιτίες, είναι απαραίτητη η υλοποίηση με συνέπεια ενός σχεδίου πυρανίχνευσης και πυροπροστασίας της παλιάς πόλης της Λευκάδας, που είναι δύσκολη στην πρόσβαση στα πυροσβεστικά μέσα, με ό,τι είναι απαραίτητο, σχέδιο και ενέργειες που λείπουν μέχρι σήμερα παρά τις πυρκαγιές που υπήρξαν σε περασμένες περιόδους με τραγικά κατά καιρούς αποτελέσματα.

Λευκάδα, 9 Αυγούστου 2016

Η Συντονιστική Επιτροπή Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Πρόσκληση στην απονομή βραβείων «Χριστόφορος Βρεττός»
Επομενο αρθρο
Γαστριμαργικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 54ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.