HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση Πνευματικού Κέντρου για τις Καρναβαλικές εκδηλώσεις

Ανακοίνωση Πνευματικού Κέντρου για τις Καρναβαλικές εκδηλώσεις

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες της τελευταίας Κυριακής, ολοκληρώθηκαν και φέτος οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις «Φαρομανητά 2015» που διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας.

Ξεκινώντας από την Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου, ο Ορφέας Λευκάδας μαζί με παρέες δημοτών έδωσαν τον τόνο του Καρναβαλιού συνοδεύοντας τον Καρνάβαλο στο πέρασμά του από την κεντρική αγορά της πόλης με σύνθημα «Άλλο καπέλο και τούτο…»

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η παιδική Καρναβαλική παρέλαση με τη συμμετοχή των τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων της πόλης και των Δημοτικών Σχολείων της Λυγιάς και του Μεγανησίου. Οι Μαζορέτες της Σχολής Χορού Ευρυδίκης Μεσσήνη και η Μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας άνοιξαν την παρέλαση.

Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η Καρναβαλική παρέλαση του Νυδριού μα μεγάλο αριθμό πεζών και αρμάτων αλλά και ενθουσιώδη συμμετοχή από τον κόσμο.
Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της Καρυάς ξεφάντωσαν στην κεντρική πλατεία του χωριού πραγματοποιώντας τα παραδοσιακά «Σμποερέματα» .

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση της πόλης η οποία αν και πραγματοποιήθηκε κάτω από δυνατή βροχή, κατάφερε να δώσει καρναβαλική διάθεση στην ημέρα με τους συμμετέχοντες να διατηρούν αμείωτο το κέφι τους. Στην παρέλαση συμμετείχαν εννέα ομάδες πεζών και οκτώ άρματα.

Ευχάριστη κοινή διαπίστωση: Τα πεζά φέτος ήσαν σε πολύ ανεβασμένο επίπεδο σε σχέση με το παρελθόν.
Επίσης φέτος αποφεύχθηκαν παντελώς ακαλαίσθητα άρματα.

Η κριτική επιτροπή βράβευσε:
Από τα πεζά:
1ο βραβείο: Στο «Πάμε Κάστρο;» Σία Βουτσινά
2ο βραβείο: Στο «Φάτσα Φιόρα» Αργυρή Κατωπόδη – Σταυρούλα Σταύρακα
3ο βραβείο: Στο «Χαμογελάμε στον Ήλιο» Ειρήνη Μεσσήνη

Εύσημη μνεία στο πεζό «Πάζλ».

Από τα άρματα:
1ο βραβείο : Στο «Κοράτης των εφτά νήσων» – Αποστόλης Καραβίας
2ο βραβείο: Στο «Κυνηγοί Φαντασμάτων» – Απόλλων Καρυάς
3ο βραβείο: Στο «Πειρατές της Κρίσης»- Καρναβαλικός Σύλλογος Μαραντοχωρίου

Η Καρναβαλική ράβδος του 2015 απονεμήθηκε στο πεζό «Φάτσα Φιόρα» για την πρωτοτυπία του θέματος και τις εξεζητημένες στολές.

Η Κυριακή της Αποκριάς γιορτάστηκε από τους κατοίκους της Νότιας Λευκάδας στο Μαραντοχώρι με παραδοσιακό γλέντι που ξεκίνησε από το απόγευμα και κράτησε μέχρι αργά τη νύχτα.
Για πρώτη φορά φέτος το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας διοργάνωσε Αποκριάτικο Χορό στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Πάνθεον της επιχείρησης Σταύρακα στα Βαρδάνια. Ο χορός με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Μια βραδιά Πάνθεον στο Πάνθεον» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου και προσέλκυσε πλήθος κόσμου. Σε ατμόσφαιρα χαράς και κεφιού και με υπέροχες μουσικές από την υπέροχη Λευκαδίτικη ορχήστρα οι παριστάμενοι χόρεψαν και διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

7
Στην κλήρωση της λαχειοφόρου, ο αριθμός 239 κέρδισε ένα φορητό υπολογιστή ACER Aspire. Ο κάτοχος του τυχερού λαχνού, μπορεί να προσέλθει στο Πνευματικό Κέντρο για την παραλαβή του δώρου του, προσκομίζοντας το λαχνό του.

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας εκφράζει θερμές ευχαριστίες:
– Σε όλες τις ομάδες Καρναβαλιστών της φετινής παρέλασης.
-Στη Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας, τη Σχολή Χορού Ευρυδίκης Μεσσήνη, τα πολιτιστικά Σωματεία: Ορφέας για τη συμμετοχή του στη παρέλαση της Τσικνοπέμπτης και την παραχώρηση του διακόσμου του αποκριάτικου χορού, τη Νέα Χορωδία, τον Απόλλωνα Καρυάς, τους Σκάρους Νικιάνας, για τη συμμετοχή τους στην παρέλαση του Καρναβαλιού.
-Στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων, που συμμετείχαν στην παρέλαση των μαθητών της περασμένης Κυριακής 15-2-2015.

– Στους Χορηγούς Προϊόντων:
Σούπερ Μάρκετ ΒΕΡΓΙΝΗ
Σούπερ Μάρκετ Express – Aφοι Κατωπόδη
Σούπερ Μάρκετ LIDL
Σούπερ Μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος
Σούπερ Μάρκετ Βερόπουλος
Στο Εργαστήριο Παραδοσιακών Προϊόντων Η Γεύση Μπουρδάρας Γιώργος
Στο φούρνο Καββαδάς Σάκης για την προσφορά του για το χορό μας.
Στο Θωμά Κρητικό ΄Εντυπα-Γραφικά- Το Χάρτινο
Στο ΚΤΕΛ Λευκάδας και τον Πρόεδρό του Αντρέα Κατωπόδη
-Στα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης αρμάτων και της Επιτροπής Βράβευσης των καλυτέρων σχημάτων.
-Στις Εφημερίδες: ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ, ΧΑΛΑΡΑ
-Στους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ-ΡΑΔΙΟ ΚΑΡΥΑ, ENERGY 93,4 , PRISMA 95,1, ΡΑΔΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑ
-Στις ιστοσελίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που πρόβαλαν τις εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου.
Στην Ελληνική Αστυνομία
Στο Λιμενικό Σώμα
– Στον παρουσιαστή της καρναβαλικής παρέλασης Παναγιώτη Κουνιάκη
-Στον Γιάννη Μελά, για τις κατασκευές του και τη γενικότερη βοήθειά του.
-Στον Σπύρο Παπουτσόπουλο για την βοήθειά του και τις ευγενικές υπηρεσίες του σε διάφορους τομείς, στα πλαίσια διοργάνωσης του ΧΟΡΟΥ του Πνευματικού Κέντρου, στον πολυχώρο ΠΑΝΘΕΟΝ.
– Στους εθελοντές του Π.Κ που βοήθησαν στην Καρναβαλική Παρέλαση.
-Και γενικά σε όλους που βοήθησαν παντοιοτρόπως στη διοργάνωση και επιτυχία των Καρναβαλικών μας εκδηλώσεων ΦΑΡΟΜΑΝΗΤΑ 2015 και τέλος, σε όσους ανταποκρίθηκαν και παραβρέθηκαν στον αποκριάτικο χορό της τελευταίας Κυριακής, που διοργανώθηκε στην αίθουσα, η επωνυμία της οποίας φέρνει στο νου πολλών συμπολιτών μας, κάτι που βρίσκεται στο πάνθεον των αναμνήσεών μας, τον παλιό κινηματογράφο ΠΑΝΘΕΟΝ, που κάθε απόκριες μεταμορφωνόταν σε αίθουσα αποκριάτικης διασκέδασης γενιών και γενιών λευκαδιτών. Γι’ αυτό και το θέμα του χορού μας ήταν «ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΝΘΕΟΝ, ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ».

Και του χρόνου με υγεία και καλή σαρακοστή. Κι όμορφες εμπνεύσεις στη προετοιμασία των προσεχών Φαρομανητών (3-13/3/2016).

Λευκάδα 25/2/2015
ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Προηγουμενο αρθρο
Η Λευκάδα του ’80 σε άσπρο – μαύρο (Ο δικός μας χαρταετός!)
Επομενο αρθρο
Ευχαριστήριο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.