HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΑνακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στη Λευκάδα

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στη Λευκάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε.ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Έπειτα από πέντε χρόνια μνημονίου, η χώρα μας βιώνει υγειονομική τραγωδία. Η συστηματική απαξίωση που με προκλητική αδιαφορία επέδειξαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, έχει οδηγήσει το σύστημα Υγείας σε γενικευμένη αποδιάρθρωση. Το σκηνικό κατάρρευσης αποτυπώνεται στη δραματική υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του, ενώ μεγάλες κατηγορίες συμπολιτών μας είναι αποκλεισμένες, δίχως πρόσβαση στην περίθαλψη και τις υπηρεσίες υγείας.

Είναι σαφές ότι η προσπάθεια ακύρωσης του χαρακτήρα της Υγείας ως κοινωνικού αγαθού δεν έγινε τυχαία: εντάσσεται στη συνολική νεοφιλελεύθερη επίθεση που δέχτηκε η χώρα μας και η οποία, με όχημα τη λιτότητα, στοχεύει στη μετατροπή κάθε δικαιώματος σε εμπόρευμα, κάθε κοινωνικής ανάγκης σε πεδίο κερδοσκοπίας ιδιωτικών συμφερόντων.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα είναι γνωστή σε όλους και η Λευκάδα δεν αποτελεί εξαίρεση. Με τις εγκληματικές πολιτικές που ακολουθήθηκαν στο χώρο της Υγείας, βρισκόμαστε σήμερα στην δύσκολη θέση η Παθολογική κλινική του νοσοκομείου Λευκάδας να έχει οδηγηθεί σε προσωρινό κλείσιμο, ενώ και οι υπόλοιπες μονάδες έχουν βρεθεί στα όρια της κατάρρευσης.

Ευθύνες για το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής έχει και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείο Λευκάδας και ο Διοικητής του. Ενώ γνώριζαν ότι με την αποχώρηση των ειδικευμένων και ειδικευόμενων από την παθολογική κλινικά, αρχές Μάρτη, η λειτουργία της θα γινόταν προβληματική δεν έκαναν ενέργειες προκειμένου να ανακοπεί αυτό. Συγκεκριμένα δεν απαίτησαν την πρόσληψη νέου προσωπικού, δεν φρόντισαν για αποσπάσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία προς το δικό μας και δεν διέκοψαν τις αποσπάσεις γιατρών από το νοσοκομείο Λευκάδας προς άλλα νοσοκομεία. Έδειξαν πλήρη υποταγή στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που υπηρετούσαν.

Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει ο κατήφορος και να αλλάξουμε σελίδα με ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, είναι δεδομένη.

Στην ιεράρχηση των επειγουσών αναγκών, πρώτο καθήκον είναι η επιβίωση των δημόσιων δομών. Οι δομές Υγείας στη Λευκάδα κρατήθηκαν μέχρι σήμερα όρθιες χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι εργαζόμενοι, γιατροί νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.. Είναι αυτονόητο ότι οι άνθρωποι της Υγείας δεν είναι μόνοι, έχουν απόλυτο συμπαραστάτη στον καθημερινό τους αγώνα το σύνολο του λαού της Λευκάδας.
Συγκεκριμένα, σήμερα στη Λευκάδα απαιτείται :
• Να λειτουργήσει άμεσα με κατάλληλο προσωπικό η παθολογική κλινική.
• Να διασφαλιστεί η επαρκής στελέχωση του νοσοκομείου, του κέντρου υγείας Βασιλικής και των περιφερειακών ιατρείων.
• Να γίνουν άμεσες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.
Για τον σκοπό αυτό επιβάλλεται ο άμεσος συντονισμός όλων των φορέων της Λευκάδας για την δημιουργία κοινού μετώπου, που θα προωθήσει την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων.
Τα ζητήματα αυτά ,όπως αποδείχτηκε, δεν μπορεί να προωθήσει η παρούσα Διοίκηση και ο Διοικητής οι οποίοι απέτυχαν και πρέπει να υποβάλλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους.

Λευκάδα 18/3/2015

Προηγουμενο αρθρο
Ο Σύλλογος Καθηγητών του 1ου Γενικού Λυκείου για το συνάδελφο Παναγιώτη Καούρα
Επομενο αρθρο
Όταν η ΔΕΗ εκτελεί έργα

1 Σχόλιο

  1. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
    18 Μαρτίου 2015 at 17:54 — Απάντηση

    Αν δεν έχετε πάρει χαμπάρι , απλά να σας πω ότι δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Οι διαπιστώσεις έχουν τελειώσει. Λαμπρά. Να δεχθώ ότι οι προηγούμενοι κατέστρεψαν την χώρα, ότι φταίει ο πετρής και ο χατζηπετρής!!! Εσείς, η κυβέρνηση σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, τι κάνετε για το νοσοκομείο, τώρα που έχει το πρόβλημα? Ο κόσμος από εσάς περιμένει λύσεις και όχι απ’το παρελθόν…

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.