HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Λευκάδας για τις κινητοποιήσεις

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Λευκάδας για τις κινητοποιήσεις

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

22/06/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Λευκάδας και η Επιτροπή Συμβασιούχων Δήμου Λευκάδας , σε από κοινού συνεδρίαση εκτιμήσαμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά από τις κινητοποιήσεις μας (κατάληψη του αμαξοστάσιου 20 και 21 Ιουνίου και 24ωρη απεργία 22 Ιουνίου) αποφασίσαμε:

α) ότι μπροστά στη αδιαλλαξία και την άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία με την μετατροπή των χιλιάδων συμβασιούχων σε όλη τη χώρα σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, δεν υποχωρούμε και απαντάμε με νέες κινητοποιήσεις σύμφωνα και με τις αποφάσεις της ομοσπονδίας μας ΠΟΕ- ΟΤΑ.

β) καταγγέλλουμε ότι κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων μας, κάποιοι επιχειρηματίες προσπάθησαν να δημιουργήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό για την αποκομιδή των απορριμμάτων σε Λευκάδα και Νυδρί. Αυτοί λοιπόν που επικαλούνται την υγιεινή της κοινωνίας, ανέθεσαν την αποκομιδή των απορριμμάτων από κάποια σημεία του νησιού μας σε ιδιώτες, που (με ή χωρίς αμοιβή), παράνομα μάζεψαν τα σκουπίδια και τα πέταξαν σε χώρους πέραν της χωματερής, (όπως βιολογικός χώρος ή αμαξοστάσιο Νυδρίου) προκαλώντας και καταστροφές στις πόρτες των συγκεκριμένων χώρων. Το μόνο που πραγματικά τους ενδιαφέρει και κόπτονται, είναι το κέρδος τους και μπροστά σε αυτό δεν λογαριάζουν τις ανθρώπινες ζωές που αύριο θα είναι χωρίς δουλειά με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους ίδιους τους συναδέλφους , όσο και για τις οικογένειές τους. Το σωματείο ΟΤΑ δεν πρόκειται να επιτρέψει τέτοιες ενέργειες που υποθάλπουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα των εργαζομένων που κατακτήθηκαν με αγώνες διώξεις και θυσίες.

γ) εμείς οι συμβασιούχοι και το μόνιμο προσωπικό του δήμου, κατανοώντας τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην κοινωνία από τον όγκο των σκουπιδιών που συσσωρεύτηκε λόγο των κινητοποιήσεων μας, αποφασίσαμε με μια πράξη καλής πρόθεσης απέναντι στη κοινωνία και παρότι αύριο θα είμαστε χωρίς δουλειά να βγούμε και να κάνουμε αποκομιδή την Παρασκευή 23/6/ 2017 και να καθαρίσουμε προσωρινά το νησί.

δ) το βέβαιο είναι ότι τις επόμενες μέρες θα συνεχίσουμε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας και ας μην εκλάβουν την κίνηση αυτή κάποιοι προπέτες ότι κάνουμε πίσω. Και όλοι αυτοί που με στρατηγική, καραδοκούν να αρπάξουν τις υπηρεσίες των δήμων (καθαριότητα, πράσινο, ηλεκτροφωτισμό κλπ) θα βρουν απέναντι τους όχι μόνο τους εργαζόμενους των δήμων αλλά και μεγάλο κομμάτι του λαού, διαβεβαιώνοντάς τους ότι δεν θα πέσουμε αμαχητί.

Το ΔΣ

Προηγουμενο αρθρο
Εκδρομή ενορίας Ευαγγελιστρίας Λευκάδος στην Ουκρανία
Επομενο αρθρο
Χειροπέδες σε 42χρονο στη Λευκάδα για καλλιέργεια 30 δενδρυλλίων κάνναβης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.