HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση Σωματείου Ο.Τ.Α. Λευκάδας για τους συμβασιούχους

Ανακοίνωση Σωματείου Ο.Τ.Α. Λευκάδας για τους συμβασιούχους

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σαν να μην έφτανε η επίθεση που δέχονται χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, ο λαός μας, από τα μέτρα που θα φέρει προς ψήφιση στη βουλή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οδηγώντας ακόμη πιο πολύ στην φτώχια και στην εξαθλίωση τα λαϊκά στρώματα, έρχεται και το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφασίζοντας, ότι είναι παράνομη η ανανέωση των συμβάσεων, εκατοντάδων εργαζομένων συμβασιούχων, όπως και παράνομη η πληρωμή τους για εργασία που ήδη έχουν προσφέρει.
Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, είναι να βρεθούν απλήρωτοι και απολυμένοι εκατοντάδες συμβασιούχοι.
Μεταξύ αυτών και 21 συνάδελφοί μας που εργάζονται στο Δήμο μας στην υπηρεσία καθαριότητας. Υπηρεσία που θα βρεθεί σε αδιέξοδο και μάλιστα στην έναρξη της τουριστικής σεζόν.
Αυτό όμως που έχει περισσότερη σημασία, είναι ότι οι συνάδελφοί μας συμβασιούχοι θα προστεθούν στους δεκάδες χιλιάδες ανέργους, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και των δημάρχων εκείνων που πρωτοστατούσαν στη μη ανανέωση των συμβάσεων και στην απόλυσή τους είναι τεράστιες.
Αντί να δοθεί άμεση λύση από την κυβέρνηση με την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, οι οποίοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά και μέσω ΑΣΕΠ προσλήφτηκαν στους Δήμους, αντ’ αυτού άφησε να διαιωνίζεται μια κατάσταση, κρατώντας τους στην ανασφάλεια και στο φόβο της απόλυσης και της απληρωσιάς.
Το σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας, απαιτεί να δοθεί άμεσα λύση από την κυβέρνηση.
Διεκδικούμε:
• Καμιά απόλυση, που θα οδηγήσει σε απογύμνωση της υπηρεσίας καθαριότητας.
• Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων συμβασιούχων.
• Όχι στην ποινικοποίηση των δεδουλευμένων τους.
• Καμιά ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Δήμων (νερό, καθαριότητα, αποκομιδή σκουπιδιών, κ.α. ).
• Άμεση και πλήρη χρηματοδότηση των Δήμων και των υπηρεσιών τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας στο Δήμο Λευκάδας και Μεγανησίου να συμμετέχουν μαζικά στην Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία στις 17 Μαΐου δίνοντας δυναμικά το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στον Άη Μηνά.

Προηγουμενο αρθρο
Ο Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας συμμετέχει στους «Αγώνες Ανάπτυξης Optimist»
Επομενο αρθρο
Την Κυριακή πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στο Νησάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.