HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑνακοίνωση της δημοτικής παράταξης «ΜΑΖΙ για τη Λευκάδα μας» για τον δρόμο της Λαγκάδας

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «ΜΑΖΙ για τη Λευκάδα μας» για τον δρόμο της Λαγκάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
«ΜΑΖΙ για τη Λευκάδα μας»

Λευκάδα 16-02-2017

Η παράταξή μας, στο προηγούμενο συμβούλιο της 13-2-15 αλλά και προγενέστερα, έβαλε το θέμα της Λαγκάδας σαν πρωταρχικό ζήτημα για την ορεινή Λευκάδα και διαφώνησε με τις αχρείαστες και στείρες παρελθοντολογικές αλλά και τωρινές αντιπαραθέσεις. Συμφωνούμε με την ουσία της επιστολής του Θοδωρή Γεωργάκη με το ζητούμενο της οποίας είμαστε απολύτως αλληλέγγυοι. Ο δρόμος της Λαγκάδας είναι βασική αρτηρία ζωής για την ορεινή Λευκάδα, και απορούμε γιατί η Δημοτική Αρχή δε ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο μελέτη (δωρεάν) ταυτόχρονα με τους Εγγρεμνούς και το Γυαλό, αφού οι ζημιές που προκλήθηκαν και στα τρία αυτά σημεία είχαν την ίδια αιτία. Δηλαδή το σεισμό του Νοέμβρη του 2015.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει κατεπειγόντως για τη σύνταξη σχετικής μελέτης και δημοπράτησης του έργου. Εμείς ως αντιπολίτευση θα συμπορευτούμε σε κάθε σχετική προσπάθεια αποκατάστασης του δρόμου της Λαγκάδας και θα ανταποκριθούμε στην έκκληση που διατυπώνεται στην ως άνω επιστολή.

Βασίλης Αραβανής
Θανάσης Καββαδάς
Ευτύχης Ζουριδάκης
Φίλιππος Σκληρός

Προηγουμενο αρθρο
O ΠΕΑΣ Κατούνας την Κυριακή της αποκριάς, κόβει... κλαρίνου νότες!
Επομενο αρθρο
Τσικνοπέμπτη στη πόλη της Λευκάδας και στον Κάβαλο το έτος 2008

2 Σχόλια

  1. θοδωρής Αραβανής
    16 Φεβρουαρίου 2017 at 18:55 — Απάντηση

    Το θέμα υπερβαίνει όποια ορθολογικότητα αντίληψης , που συνίσταται στις παραπάνω λογικές διστυπώσεις.
    Το σύμπτωμα είναι η υπόρρητη λεπτή ανσγκη διαφοροποίησης ώς κουλτούρα που διατρέχει ώς απόρροια αιώνων την κοινωνικοιδεολογική δομή της Νήσου. Και δεν θα αλλάξει ποτέ.
    Είναι το κέντρολειτουργικό και η ανσγκαιότητα της συμβολικής κύρωσης του ειοθότος, ότι η απόφανσις για την κοινωνικόδιαχειριστική μανιέρα για την Νήσο, είναι προνομιακό πεδίο της κεντρικά οργανωμένης κουλτούρας διαχειρισμού.
    Ο ιστορικός αυτός αγέρας ( σίγουρα με ανθυγιεινά παραγωγικόκοινωνικά χαρακτηριστικά ), της πρωτοκαθέδρας για την απόφανση, ακόμα και επίκληση του όποιου ανορθολογισμού είναι αποδεκτό να υοθετήσει , μόνο και μόνο για να μην αμφισβητηθεί η αίσθηση της κεντρομόλου λειτουργικής.
    Είναι μια αντιεντροπικσ άκαμπτη βιοκουλτούρα , που περιγράφεται με συγκεκριμένη προσδιοριστική εντοπία μονολεκτική ορολογία , που όταν χρειαστεί δείνει δείγματα της παρουσίας της ακόμα και σε οποιαδήποτε πτυχή κοινωνικόλειτουργικής έκφανσης , που διαφαίνεται να υπάρχει έστω και η παραμικρή δομή αμβισβητήσεώς της.
    Και στο σημερινό συγκυριακό οικονομικό τοπίο – του καθημαγμού- , όπου η σναφορά στους διαθέσιμους πόρους είναι εμφανής ώς δημόσιο χρήμα πρός δαθεσιν , λογικό είναι αυτός ο κεντροτοπικιστικός μανιερισμός να εμφαίνει ακόμα πιότερο στον λειτουργικό ανορθολογισμό, αρκεί να προστατευτεί το όλο αυτό κεντρομήχανο κεκτημένο .
    Το θέμα παρουσιάζει και χαρακτηριστικά χωρικότητας , για όποιον θέλει να διακρίνει την ευκολία της διαμήκους νόρμας για την οργάνωση της λειτουργικότητας του παραπάνω φαινομένου στον χώρο , έναντι της εγκάρσιας χωρικής διευθέτησης του συνολικού παραγωγικόκοινωνικού μοντέλου αναφοράς
    Και αυτός το ανθυγιεινό φύσημα εκ της λειτουργικής και λειτουργίας της κεντρομήχανης αυτής χωρικής εργαλειακότητας στην Νήσο , είναι και το ενδελεχές τελεσμένο χαρακτηριστικό της όλης βιολογικοηθικής άλως του τόπου.
    Η παραπάνω επώνυμη και συλλογική μαζί ( πέραν του ενός ) αναφορά δεν είναι παρά η συμβολιστική της κατάδειξης της αναγκαιότητας στοιχείων ορθολογισμού με τα οποία κοινωνικά πρέπει να εμπλουτίζεται η λειτουργική της αιτιακότητας της εξέλιξης , αν θέλει αυτή η εξέλιξη να έχει προοδευτικά χαρακτηριστικά. Είναι μια αναφορά βάθυνσης και προχωρέματος των τομών ( αυτό συνιστά και η εγκάρσια χωρική εκάστοτε λειτουργικότητα) στην κοινωνική οργάνωση , ώς αντίδοτο στην μονοκατευθηντήρια εύκολότερη διανομή κάθε διαμήκους οργάνωσης και κοινωνικής θέσμισης.
    Αλλέως η κάθε διοχέτευση εγκαρσίως όποιου πνευματικοού ρεύματος και ανθυγιεινού φυσίματος , φιλτράρει επί το υγιεινότερον το ίδιο το ρεύμα- φύσημα, απ ότι η ανεμπόδιστη διαμήκης ευθύγραμη διασπορά του.

  2. Θ. ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ
    16 Φεβρουαρίου 2017 at 11:50 — Απάντηση

    Νομίζω πως, μετά την ευθύβολη και αντρίκια παρέμβαση της παράταξης ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ ΜΑΣ, πρπει το θέμα της Λαγγάδας να μπει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ σε κινητικότητα, ώστε να δοθεί σε χρήση ο δρόμος την προσεχή σεζόν, δεν είναι δυνατόν να μείνει και δεύτερο καλοκαίρι κλειστός. Ευελπιστώ πως κατι ανάλογο θα πράξουν και οι άλλες παρατάξεις του δήμου, προς τις οποίες επίσης απευθύνεται η επιστολή. Πρέπει να καταλάβει και ο δήμαρχος κα ο Κ. Φίλιππας, που εξ οσων είπε ο δήμαρχος ασχολείται με το θέμα, πως αυτός ο δρόμος δεν είναι ούτε …νυφοπάζαρο, ούτε θέλουν να κάνουν ταξιδάκια ανψυχής και σολενδίες οι κάτοικοι της ΟΡΕΙΝΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ!!! Είναι ένας δρόμος καθαρα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ πάνω στον οποίο στηρίζεται το πιο φτωχό κομμάτι του νησιού. Καταλάβετέ το επιτέλους. Μην στραγγαλίζεται μια ομάδα ανθρώπων που πασχίζει να σταθεί στα πόδια της σε μια σεζόν, που αν για την υπόλοιπη Λευκάδα διαρκεί δύο και τρεις μήνες, για την Ορεινη διαρκεί μόνο 15 μέρες Κύριοι!!! Και αυτό μάλιστα με την προυπόθεση πως γεμίζουν όλα τα καταλύμτα της υπόλοιπης Λευκάδας και απλά ψάχνουν διέξοδο στα ορεινά;!!! Φανταστείτε γιατί καταστροφή μιλάμε αν αυτός ο δρόμος μείνει και πάλι κλειστός..

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.