HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση υποψηφιότητας Νίκου Πεντεσπίτη

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Νίκου Πεντεσπίτη

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Νίκου Πεντεσπίτη.

Έχω την τιμή και χαρά να σας ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος, στο συνδυασμό της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ, “ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ”, του υποψηφίου Δημάρχου Θοδωρή Σολδάτου.

Είμαι 34 ετών, με καταγωγή από το Νικολί Λευκάδας. Μεγάλωσα και ζω στην πόλη της Λευκάδας με τη σύζυγο και το παιδί μου. Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά σε δύο επιχειρήσεις, (Lagoon, Barbarossa), στις οποίες απασχολούνται 45 και πλέον συνεργάτες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τα κοινά. Εδώ και πολλά χρόνια δίνω το παρόν στην πρώτη γραμμή. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και ούτε έχω σκοπό να γίνω. Η δική μου οπτική ξεκινά από το ότι για να απολαύσεις πρέπει να εργαστείς και η εργασία δεν είναι τίποτα άλλο από προσφορά, στον εαυτό σου, στην οικογένειά σου, στους συνεργάτες σου, στο κοινωνικό σύνολο. Τίποτα στην ζωή μας δεν μας προσφέρεται απλόχερα και για να επιτύχεις πρέπει να μοχθήσεις.

Αυτή είναι και η βασική φιλοσοφία και ο λόγος εμπλοκής μου στα κοινά και της απόφασής μου να συμμετάσχω ξανά στην εκλογική διαδικασία. Βλέπω την Λευκάδα του σήμερα. Έναν τόπο πανέμορφο, ευλογημένο με σπάνια φυσική ομορφιά. Χαίρομαι τα όμορφα πράγματα που προσφέρει το νησί μας. Βλέπω όμως και πράγματα πολύ άσχημα, που πρέπει να βελτιωθούν.

Οραματίζομαι το μέλλον, όχι τη Λευκάδα του σήμερα, αλλά τη Λευκάδα του 2030 και του 2040. Τη Λευκάδα στην οποία όλοι θέλουμε να ζούμε και να μεγαλώσουν τα παιδιά μας. Μια Λευκάδα που η καθημερινότητά της να αρμόζει σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό και φιλόξενο νησί.

Μία Λευκάδα που να ενισχύει και να ενισχύεται, να στηρίζει και να στηρίζεται από την ιδιωτική πρωτοβουλία, στην οποία ο Δήμος θα πρέπει να είναι συνεργάτης και αρωγός με κανόνες και πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Μία Λευκάδα με αναβαθμισμένες κοινωνικές δομές και υπηρεσίες, ώστε να γίνουμε αποτελεσματικότεροι στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πλέον ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Για τα παιδιά μας πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τις εγκαταστάσεις και τη λειτουργία των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, ώστε να είναι εναρμονισμένοι με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Αποτελεσματικότερη συνεργασία με όλους τους πολιτιστικούς φορείς που εκφράζουν τον υπέροχο Λευκαδίτικο πολιτισμό και απάντηση στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Είμαι αποφασισμένος να αγωνιστώ και να αναλάβω την ευθύνη να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ τα νησιά μας, Λευκάδα-Κάλαμο-Καστό, με ό,τι μέσο διαθέτω, πολιτικό και κοινωνικό. Nα απορροφήσουμε όλα τα κρατικά και ευρωπαϊκά προγράμματα που μπορούμε, ώστε τα οράματα να γίνουν πράξεις και ο τόπος μας να εναρμονιστεί στις ανάγκες και απαιτήσεις της νέας εποχής, πάντα με γνώμονα το δημόσιο καλό.

Σε πολλούς προκάλεσε έκπληξη η συνεργασία μου με το Θοδωρή Σολδάτο, δεδομένου ότι προερχόμαστε από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους. Η διαφορετική ιδεολογική αφετηρία δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο όταν συναντώνται άνθρωποι, που θέλουν και μπορούν να επικοινωνήσουν, ξεπερνώντας κομματικά στεγανά. Που θέλουν να εργαστούν για τους Λευκαδίτες. Που είναι πρόθυμοι για διάλογο, συνεργασία και σύνθεση. Μόνο έτσι τα κοινά οράματα για μια καλύτερη Λευκάδα θα γίνουν πράξη.

Έτσι εξηγείται και η παρουσία μου σε ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, με ανθρώπους από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους. Που απαρτίζεται από επιστήμονες, επαγγελματίες-επιχειρηματίες, υπαλλήλους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αγρότες, αλλά προπάντων νέους, που είναι αποφασισμένοι να βγουν μπροστά και να διαμορφώσουν την Λευκάδα του αύριο. Και εκεί ακριβώς είναι αυτό που έχει σημασία, ότι σε αυτά που θέλω για τον τόπο μας, ταυτίζομαι απόλυτα με το Θοδωρή και τους συνυποψήφιούς μου.

Και η ταύτιση αυτή δεν είναι θεωρητική ούτε σχήμα λόγου. Είναι απόλυτα πρακτική. Επιλέγουμε να συνεργαστούμε για να κάνουμε πράξη τον ΕΞΥΠΝΟ ΔΗΜΟ, που θα προσφέρει γρήγορες και αποτελεσματικές υπηρεσίες στους δημότες. Να εργαστούμε με γνώμονα την ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και την ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και να ενισχύσουμε τις υποδομές που θα εκσυγχρονίσουν την Λευκάδα και θα αναζωογονήσουν τον τόπο μας κάνοντας τα νησιά μας, (Λευκάδα-Κάλαμος-Καστός), ανθρώπινα και ελκυστικά για τον επισκέπτη.

Δεν είμαστε μια δημοτική κίνηση που σαν σκοπό έχει να καταγράψει εκλογικά ποσοστά και να ασκήσει στείρα πολιτική με πολιτικαντισμούς του παρελθόντος. Είμαστε η Δημοτική Κίνηση που με σύμμαχο εσάς, θα ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ στον αγαπημένο μας τόπο.

Σε αυτή την προσπάθεια ζητάω τη στήριξή σας, να μου δώσετε την ευκαιρία να αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις στην Λευκάδα της νέας εποχής.

Ελάτε όλοι μαζί να κάνουμε τη Λευκάδα πρωταγωνίστρια και όχι παρατηρητή στις εξελίξεις.

Το μέλλον το χτίζουμε εμείς ΟΙ ΝΕΟΙ και μας ανήκει.

Πεντεσπίτης Νίκος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.

Προηγουμενο αρθρο
Ολοκληρώθηκε το Run the History 2019
Επομενο αρθρο
«Υπερπανσέληνος των σκουληκιών» απόψε με εαρινή ισημερία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.