HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοινώσεις της ΕΛΜΕ για τους σεισμούς και την ποσόστωση των μαθητών

Ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ για τους σεισμούς και την ποσόστωση των μαθητών

Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΕΔΡΑ: 1
ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
elme.lefkadas@gmail.com
Λευκάδα 05-10-2016

Προς: 1. ΥΠ.Π.Ε.Θ.
Kοιν: 1. Ο.Λ.Μ.Ε.
2. κ. Βουλευτή Ν. Λευκάδας
3. κ. Αντιπεριφερειάρχη Ν. Λευκάδας
4. κ. Δήμαρχο Λευκάδας
5. κ. Δήμαρχο Μεγανησίου
6. Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Λευκάδας
7. Σχολεία
8. Συναδέλφους
9. Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: Έλεγχοι της καταλληλότητας των σχολικών κτηρίων.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λευκάδας, διεκδικεί ιδιαίτερα για τα σχολεία της περιοχής των Επτανήσων, αλλά και πανελλαδικά, να γίνονται έλεγχοι της καταλληλότητας των σχολικών κτηρίων που θα εξετάζουν συνολικά τα σχολικά κτήρια, όχι μόνον εποπτικά, (δηλ. στατική επάρκεια, έξοδοι διαφυγής, επαρκείς χώροι, πυρασφάλεια κλπ.). Οι έλεγχοι αυτοί να επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και οι εκθέσεις που θα προκύπτουν να τηρούνται σε μητρώο για κάθε σχολική μονάδα. Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν σχολικά κτήρια που έχουν κατασκευαστεί με παλιότερους αντισεισμικούς κανονισμούς για τα οποία, τόσο λόγω της φυσικής φθοράς όσο και λόγω των διαφορετικών προδιαγραφών που έχουν, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε σε συνεδρίαση του στις 04/10/2016 σε ειδικό θέμα που είχε στην Η.Δ. σε σχέση με τους σεισμούς και την αντισεισμική θωράκιση και αποτελεί επικαιροποίηση σχετικής του απόφασης που ελήφθη τον Νοέμβριο του 2015.

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΕΔΡΑ: 1
ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
elme.lefkadas@gmail.com
Λευκάδα 05-10-2016

Προς: 1. ΥΠ.Π.Ε.Θ.
Kοιν: 1. Ο.Λ.Μ.Ε.
2. κ. Βουλευτή Ν. Λευκάδας
3. κ. Αντιπεριφερειάρχη Ν. Λευκάδας
4. κ. Δήμαρχο Λευκάδας
5. κ. Δήμαρχο Μεγανησίου
6. Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Λευκάδας
7. Σχολεία
8. Συναδέλφους
9. Μ.Μ.Ε.
10 Επιτρ. Γονέων Τελειοφοίτων Ν. Λευκάδας
(Υπ’ όψην κ. ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΗΣ ΜΑΛΦΑ)

ΘΕΜΑ: Eιδικές ρυθμίσεις για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα εξεταστούν πανελλαδικά το 2017.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λευκάδας με γνώμονα την άμβλυνση των δυσκολιών που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν οι μαθητές των Λυκείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας μετά τον καταστροφικό σεισμό της 17/11/2015, ζητά για τους μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Δ.Δ.Ε. Λευκάδας οι οποίοι θα υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του σχολικού έτους 2016-2017 να ισχύσει το μέτρο της ποσόστωσης, μέτρο που άλλωστε έχει ήδη ισχύσει για τους μαθητές της Κεφαλονιάς μετά τους σεισμούς του 2014 για δύο συνεχόμενα σχολικά έτη (και για τους μαθητές της Ερίσου και της Ιθάκης για τρία έτη).

Επίσης το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λευκάδας διευκρινίζει ότι οι θέσεις που προβλέπονται από το μέτρο της ποσόστωσης είναι καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ και επομένως οι υποψήφιοι από την ΛΕΥΚΑΔΑ, εάν ισχύσει το μέτρο, δεν θα «υφαρπάξουν» καμία θέση από τους συνυποψήφιούς τους απ’ όλη την Ελλάδα.

Η απόφαση αυτή ελήφθει από το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε σε συνεδρίαση του στις 04/10/2016 σε ειδικό θέμα που είχε στην Η.Δ. και αποτελεί μέρος της συνολικής του πρότασης- διεκδίκησης σε σχέση με τους σεισμούς και την αντισεισμική θωράκιση.

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

Προηγουμενο αρθρο
Άρτα: Άφησες ακαθάριστο το οικόπεδο; - Στο καθαρίζει ο Δήμος με χρέωση και πρόστιμο
Επομενο αρθρο
Κενές θέσεις για την φιλοξενία νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.