HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΑνασχηματισμός: Ο Τσίπρας στον δρόμο του Σαμαρά

Ανασχηματισμός: Ο Τσίπρας στον δρόμο του Σαμαρά

Ο Τσίπρας όσο πάει μοιάζει όλο και περισσότερο στον Αντώνη Σαμαρά. Η αρχή έγινε με την αντιμνημονιακή ρητορική που μετατράπηκε σε υπογραφή μνημονίου μέσα σε ένα βράδυ. Θυμηθείτε όσα έλεγε ο πρώην πρωθυπουργός τόσα χρόνια στο Ζάππειο και τα όσα έλεγε ο νυν στη Θεσσαλονίκη για το ομώνυμο πρόγραμμα. Και ποια πορεία ακολούθησαν στο τέλος κι οι δύο.

Το καλοκαίρι του 2014, ο Σαμαράς έχασε την μπάλα. Έκανε έναν ανασχηματισμό τον οποίο θα ζήλευε κάθε παλιάς κοπής νεοέλληνας πολιτικός και που θα μισούσε κάθε σύγχρονος Ευρωπαίος πολιτικός. Γιακουμάτος, Ντινόπουλος, Τασούλας, Ορφανός ήταν το… νέο αίμα. Θυμάστε πότε τις έκανε αυτές τις αλλαγές; Μετά την ήττα του στις ευρωεκλογές, μετά από δύο χρόνια στο Μαξίμου.

Έξι μήνες στο Μαξίμου, ο Τσίπρας γνώρισε κι αυτός την πρώτη ήττα του. Είχε σημαντικές απώλειες στη Βουλή και παραδέχθηκε πως προεδρεύει σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας. Και τι κάνει; Βάζει τον Χαϊκάλη σε ένα από τα πιο νευραλγικά πόστα, στο χαρτοφυλάκιο του ασφαλιστικού. Η χαρά του Αυτιά στα πάνελ είναι αυτό.

Τη στιγμή που χρειάζεσαι μια κυβέρνηση για να δουλέψει και να εφαρμόσει τη συμφωνία που θα έρθει, ο Τσίπρας επιστρατεύει τον Χαϊκάλη. Προτιμότερο ήταν να παραδώσει τα κλειδιά του Μαξίμου, λιγότερη απογοήτευση θα προκαλούσε. Αλλά, από την άλλη, λογικά είναι όλα αυτά. Πού να βρεις άλλο κόσμο να κρατάει ένα υπουργείο για δύο μήνες που δεν θα λειτουργεί τίποτα λόγω διακοπών και προεκλογικής περιόδου.

Πέρυσι τέτοιο καιρό, στον ανασχηματισμό του Σαμαρά, όλα τα σχόλια κι οι πολιτικές αναλύσεις μιλούσαν για ανασχηματισμό εκλογών. Για μια κυβέρνηση που είχε ως σκοπό τη φιλολαϊκή στροφή και το τάισμα του λαϊκισμού για να δώσει η ΝΔ τη μάχη των εκλογών που ήρθαν μετά από λίγους μήνες. Δεν ξέρω αν η νέα κυβέρνηση έχει ως σκοπό το τάισμα του λαϊκισμού. Φοβάμαι πως και πριν αυτός ήταν ο στόχος, εξάλλου. Ωστόσο, ξέρω πως ο Τσίπρας έχει αρχίσει και βαδίζει στα βήματα του προκατόχου του.

Κάποτε κατηγορούσε τον Σαμαρά πως δεν εμφανιζόταν στη Βουλή. Προχθές ο ίδιος παραλίγο να μη μιλήσει στην πιο κρίσιμη ψηφοφορία ως τώρα κι απουσίαζε την περισσότερη ώρα. Αν δούμε και καμιά συνέντευξη στην ΕΡΤ που να μιλά για παροχή δωρεάν wi-fi σε όλη τη χώρα τότε να είμαστε σίγουροι για την κατάληξη. Αλλά για σταθείτε. Αυτό το νόημα δεν είχε μέσες άκρες η παρουσία του τις προάλλες στη δημόσια τηλεόραση;

Τάκης Καραγιάννης

Πηγή: www.protagon.gr

Προηγουμενο αρθρο
Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης
Επομενο αρθρο
Η Αγιομαυρίτικη Παρέα ξεκίνησε τις καλοκαιρινές περατζάδες της

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.