HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΑνοίγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το θεματικό μυθολογικό πάρκο – μουσείο «Οδύσσεια»

Ανοίγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το θεματικό μυθολογικό πάρκο – μουσείο «Οδύσσεια»

Τα καλά νέα της ημέρας μάς έρχονται από την Θεσσαλονίκη που από τον Οκτώβριο του 2019 θα ανοίξει της πύλες του το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα θεματικό μυθολογικό πάρκο – μουσείο «Οδύσσεια» που θα ταξιδέψει νοερά μικρούς και μεγάλους επισκέπτες στις περιπέτειες του πολυμήχανου βασιλιά της Ιθάκης, του Οδυσσέα.

Τρισδιάστατα ρομποτικά ομοιώματα των μυθικών τεράτων θα κλέψουν τις εντυπώσεις

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της Eksagon Exhibitions, Σταύρος Κωνσταντινίδης, αποκάλυψε ότι θα υπάρχουν τρισδιάστατα, ρομποτικά ομοιώματα των θηρίων και των τεράτων που συνάντησε ο Οδυσσέας στο ταξίδι του, τα οποία θα διαθέτουν κίνηση και ήχο.

Ετοιμαστείτε να δείτε από κοντά τον μονόφθαλμο Πολύφημο μέχρι τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη ή τις Σειρήνες που καλούν τον Οδυσσέα στην καταστροφή του.

Όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο κ. Κωνσταντινίδης θα είναι είναι διαθέσιμα δύο διαφορετικά προγράμματα ξενάγησης, για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά. Το ένα πρόγραμμα ξενάγησης, σημείωσε, θα απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού και θα είναι προσαρμοσμένο στο γνωστικό τους επίπεδο και το δεύτερο θα «μιλάει τη γλώσσα» των παιδιών που φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με κάποια κείμενα από τον Γιάννη Σερβετά σε έμμετρο λόγο και με χιούμορ, ώστε να διατηρείται αμείωτο το ενδιαφέρον και να εξασφαλίζεται η έντονη και ενεργός συμμετοχή τους.

Πηγή: www.infokids.gr

Προηγουμενο αρθρο
Τα μάρμαρα του Παρθενώνα και το ρολόι του λόρδου Εlgin
Επομενο αρθρο
Βλάβη στην Πλωτή Γέφυρα της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.